Любомир Милошев: Циганите в Гълъбово посегнаха с брадви и мотики срещу българската държавност

Любомир Милошев: Циганите в Гълъбово посегнаха с брадви и мотики срещу българската държавност

16 октомври 2018  |   0 коментара

Циганите в Гълъбово посегнаха с брадви и мотики срещу българската държавност. И това не е единственият случай, подобни неща се случват и на други места в страната в циганските махали. Мислят си, че са извън и над закона.

Това каза политологът Любомир Милошев от ВМРО в предаването на Канал 3 „Патарински LIVE“.

Повод за коментара му е напрежението в Гълъбово, след като цигани обсадиха местното полицейско управление. Той допълни, че от кадрите дори не става ясно какви са исканията им, а се вижда единствено истеричното им и дивашко поведение.

Циганите мислят, че могат да правят каквото си поискат и когато се намесят отговорните органи – в случая полицаи от РУ - Гълъбово, се е стигнало и до сблъсъци. Полицаите се реагирали на подаден сигнал за силен шум. След като нарушителите не са взели под внимание, органите на реда повторно са отишли, за да изземат озвучителната уредба, обясни Милошев.

Той е категоричен, че хората от махалата смятат, че за тя правилата не важат. Това, че се възприемат като представители на един друг вид култура, да друсат гюбеци и да вдигат неописуем шум, не им дава право да пречат на останалите граждани да водят нормалния си начин на живот, заяви представителят на ВМРО.

Няма нормална държава, в която някой ще бута полицай и ще му казва как да си върши работата, възмути се Любомир Милошев.

Милошев определи като много притеснително, че у полицаите се забелязва уплаха от това да си вършат работата.

При такива случаи, като този в Гълъбово, полицията трябва да действа абсолютно безкомпромисно и да знае, че има подкрепа от българската държава. А не полицаите да се страхуват, че ако реагират срещу застрашилите ги, ще ги погнат лицемерните правозащитници, за да искат наказанието им, каза още политологът.

В заключение Любомир Милошев обясни, че разговорът, който предстои по проблема, трябва да излезе от чисто битовия характер и да стане политически. Разговорът е за това дали е нормално в една правова държава в 21 век да има гетоизирани махали, които пораждат престъпност, посочи той.

Целия разговор може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *