Любомир Милошев коментира съвременния патриотизъм

Любомир Милошев коментира съвременния патриотизъм

07 декември 2017  |   0 коментара

Съвременният патриотизъм се изразява в това да обичаме и отстояваме нашата идентичност. Няма нищо странно в това да сме български патриоти, да изповядваме българското родолюбие и в същото време да сме проевропейски настроени. Актуалната тема е по-скоро в какъв Европейски съюз искаме да живеем и къде е мястото на българския патриотизъм в общия европейски проект.

Това каза Любомир Милошев от ВМРО в предаването „Дискусионно студио“ по ТВ СКАТ.

По думите му тезите, които налагат на патриотите у нас, са все повече логични и отговарят на дневния ред на обществото.

ЕС представлява Европа с нейната история и култура и идентичностите на всички отделни европейски нации. Европа не започва от създаването на ЕС, нито пък се определя от директивите и гей парадите, каза той.

Милошев коментира нарастващата популярност на националистическите формации в Европа. Това по думите му е противодействие на действията на тези, които отвориха стария континент за всички дошли от Близкия Изток и Африка и които изповядват различни на европейските ценности.

Изконна европейска ценност например е коледната елха. Не може някой, дошъл от вън, да си направи шериатска полиция и да сваля кръстове от реклами, както се случи съвсем наскоро с една голяма верига магазини, коментира Любомир Милошев.

Цялото предаване може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *