Любомир Милошев: Има много въпросителни дали Сърбия има място в ЕС

14 ноември 2017  |   0 коментара

Коментар на Любомир Милошев, член на ВМРО, във връзка с показната акция от страна на сръбската държава, при която бяха задържани български лекари по време на хуманитарна акция в Босилеград за предаването „Всяка сутрин“ по „Канал 3“.

Тук става въпрос за хуманитарна акция, която не за пръв път се организира от Българския културно-информационен център в Босилеград. Това не е търговска дейност и тези лекари не са отишли там, за да изкарват нерегламентирано пари, категоричен бе Милошев.

От много години насам българската общност там реално няма достъп до медицинска помощ. Най-близкият областен град това е Враня, а той се намира на около 70 км. Имайки предвид, че населението в Босилеград е съставено вече предимно от възрастни хора, много малко от тях могат да си позволят да пропътуват това разстояние, особено през зимата.

Милошев коментира, че сръбската държава води абсолютно целенасочена политика и години наред изолира Босилеград и въобще българската общност в Западните покрайнини. Очевидно е, че активна българска общност по тези места не е добре приета от сръбската държава. Това е и причината постоянно да се търсят средства, с които хората там да бъдат смачкани и да бъде обезлюден този край, което е изключително цинично, допълни още той.

Ясно е, че тази акция е била добре подготвена и е имало ясен сценарий как да се развие, заяви Милошев.

Има много въпросителни дали държава, която провежда подобна политика, има място в ЕС.

Целия разговор може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *