Лондон пак е окървавен

Лондон пак е окървавен

19 юни 2017  |   1 коментар

Пореден акт на насилие в британската столица за отново ни оставя безмълвни след терора. Това трябва да спре. Сегашната ситуация прилича на безкрайна спирала, от която изход няма. Има само насилие, което на свой ред поражда отново насилие.

Сбърканите разбирания за евроинтеграция доведоха до заклеймяването на една религия. Каквито и да са подбудите на газещия мюсюлмани в Лондон, то те са резултат от насадения страх от радикализъм и като отговор на немощната политика на Европа за справяне с проблема.

Както Европа си отглежда радикални ислямисти – трето поколение европейци, на собствена територия, сега ще трябва да се справя и с контрарадикалисти.

Действията на „белия гладко избръснат мъж“ – както е представен в електронните издания, който в неделя вечер с бус се вряза в мюсюлмани, които са излизали от молитва, са плод на липса на държавна политика и абсолютно неглижиране на въпроса от къде идват радикалните религиозни течения, които обляха в кръв редица европейски градове.

Агресията поражда агресия и докато Европа не затегне мерките за сигурност, уви, ще сме свидетели на нестихваща вътрешна война на радикалисти, контрарадикалисти, контра на контрата и т.н.

снимка: ©Reuters

Коментари

  • Gerasim

    юни 19, 2017 в 11:19

    Напълно сте прави омразата поражда омраза

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *