Липсва политическа воля да затворим границата

Липсва политическа воля да затворим границата

07 ноември 2013  |   0 коментара

Все още нашите сили за сигурност могат да затворят границата на България за нелегални имигранти, но няма политическа воля за това. Има три големи проблема пред решаването на тази криза. Първият е неграмотността на българските политици. Вторият проблем е липсата на държавнически чувства и на отговорност, а третият е ДПС. Те печелят от наводняването на България с нелегални имигранти.

Това заяви пред „Лайвнюз“ председателят на Младежката организация на ВМРО-София Александър Йолов. Той посочи огромната грешка, която хората допускат, неразграничавайки сирийските бежанци от нелегалните имигранти.

Сирийците идват от една светска и уредена държава. Вреди им, че ги свързват с нелгалните имигранти, които не могат да претендират за бежански статут, а просто идват да търсят по-добри социални блага в Европа, в сравнение със своите страни, добави Йолов.

Той изтъкна факта, че ВМРО повече от година предупреждава за последиците от струпването на големи групи млади, агресивни и необразовани жители на африкански страни в столицата и другите райони.

Според председателя на МО-София карето между женския пазар, джамията, бул. „Мария Луиза“ и централата на ВМРО представлява опасен район, в който никой не иска да замръква.

Струпаните в района нелегални имигранти се разхождат на групи, по цял ден се размотават и, въпреки че са в по-голямата си част мюсюлмани, те пиянстват, извършват кражби, заплашват жени. Движат се въоръжени с ножове. От ВМРО много пъти казвахме, че нещата са извън контрол – не достига полиция, липсва жандармерия, не ги следят. Границите ни са отворени, защото някой някога е демонтирал загражденията и не са възстановени, коментира Александър Йолов.

По думите му, България се е превърнала в буферна зона на Европейския съюз, в която всеки влиза и излиза когато иска. Йолов напомни, че ВМРО предложи да се възстановят граничните ограждения. Освен това партията постави въпроса защо се допускат нелегални имигранти у нас, а не се репатрират, така както става в Италия, Испания, Гърция и Румъния.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *