Легендарният Джон Лоутън гостува в парламента на Патриотичен фронт

Легендарният Джон Лоутън гостува в парламента на Патриотичен фронт

20 март 2015  |   0 коментара

По покана на парламентарната група на Патриотичния фронт на посещение в Народното събрание бе известният музикант и вокалист на групата „Юрая Хийп” Джон Лоутън.

С Валери Симеонов ни свързва приятелство от дълги години, но при това посещение го виждам в новата му роля в парламента. Винаги, когато и където ходя по света, говоря много за България, която нося в сърцето си, каза творецът.

С Лоутън имаме направени над 22 документални филма за различни области в България. Той е официалният представител на НФСБ в Англия, добави Симеонов.

Музикантът посочи, че 20 март е Международен ден на щастието и смята, че всеки има нужда от щастие, защото днес светът преживява трудни моменти. Артистът се е включил в родна кампания за превенцията от Хепатит C и използва момента да предупреди хората за опасната болест. През януари тази година народните представители от Патриотичния фронт, ВМРО и лично д-р Султанка Петрова също подкрепиха инициативата.

Полина Карастоянова заяви, че Джон Лоутън е мъж, който истински обича България. Той познава българската история, познава културните и исторически забележителности на България, така че няма проблем да ги представя сред британската общност. Радваме се, че той днес е гост на нашата парламентарна група, добави Карастоянова.

Джон Лоутън от Uriah Heep посочи, че са изминали няколко години от както е бил в парламента. Много неща са се променили, но България не се е променила. Известна е любовта ми към тази държава, каза гостът.

В заключение той добави, че споделя принципите на Патриотичен фронт, защото те защитават хората, защото поставят България и културата ѝ на пиедестал, над всичко.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *