Курбан за здраве в Габрово от кандидатите за кмет и съветници от ВМРО

Курбан за здраве в Габрово от кандидатите за кмет и съветници от ВМРО

17 октомври 2019  |   0 коментара

Образованите млади хора да остават в града, европроектите да са за габровските фирми, настояват войводите

Източник: Канал 3

На големия празник Петковден кандидатите за кмет и за общински съветници от ВМРО – БНД на Местни избори 2019 раздадоха курбан за здраве на миряните пред параклиса на Света Петка Българска  в Габрово. 

Водосветът и курбанът, организирани от войводите, са със специално послание, тъй като Света Петка Българска е закрилница на Габрово. Събитието стана повод кандидатът за кмет Недялко Стоев, както и двадесет и двамата кандидати за общински съветници, да поговорят с габровци и да ги запознаят с основните приоритети от управленската си програма. Тяхната цел е  да обединят патриотичния и десния вот на габровци.

Кандидатирам се за кмет на Габрово, за да се опитам да променя демографските тенденции и посоки за развитие на града ни, заяви Недялко Стоев, кандидат за кмет на Габрово от ВМРО.

В момента младите и образовани хора напускат града ни, за да търсят по-добра, по-интересна и по-добре платена работа. За сметка на това обаче, в града ни се заселват млади и не толкова млади хора, които са необразовани. Ето тази тенденция ние трябва да обърнем, заяви Стоев.

Сред основните цели на ВМРО - БНД е да се спре процеса на маргинализация и циганизация в общината и да бъде построен паметник на Васил Левски.

На първо място управленската ни програма предвижда подобряване на бизнес средата в града ни. Второ - спиране на циганизацията категорично. Трето, заставаме твърдо зад образованието и развитието на младите хора в града ни. Защото мой девиз е че „Съзнание се постига със знание!“. Поел съм ангажимент да работя, за да можем да възстановим една от емблемите – бившият вариететен театър. Също така да бъде възстановен или изграден паметник на Васил Левски, защото се оказва, че градът ни е един от малкото областни градове където липсва такъв паметник, категоричен бе кандидат-кметът.

Според кандидатите на ВМРО - БНД бизнес средата в общината е неблагоприятна за местните фирми.

Според мен най-важното, което може и трябва да се промени, е габровски фирми да участват в разпределението на европроекти, в парите, които влизат в Габрово. Не е оправдано да идват фирми от Плевен, Пловдив, София... откъде ли не и да вземат работата и поминъка на габровци, отбеляза Тодор Тодоров, бизнесмен и водач на листа на ВМРО за Габрово. И допълни:

Защото в Габрово има чудесни строители, има хора от всички специалности, затова нека да се даде възможност на габровски  фирми да участват в това преразпределение на евросредствата. Не можем  само да пишем едни лозунги, че ще привличаме инвестиции, че ще откриваме работни места,  а в същото време, парите, които се отлагат по европроектите, отиват на друго място.

И самите търгове и процедури са нагласени за някои фирми, които имат изискване да са много големи, много велики, с много пари, а се оказва, че някои от тези фирми са основани два месеца преди да започне процедурата. Аз ще държа всичко, което влиза като проекти в Габрово, да се изпълнява от габровски фирми.

Един от най-младите кандидати в листата е 27-годишният Петър Петров, който развива бизнес в областта на земеделието. Петров е собственик на животновъдна ферма, малка мандра и има къща за гости.

Много ми се иска да влязат повече млади в местния парламент, за да могат да отстояват интересите на младите хора и стопанската инициатива от тях да бъде развивана. Защото виждам мои съученици, които вече не са в града, за жалост, че това е един основен проблем – те не виждат поминък, не виждат своето бъдеще и не виждат своята реализация в града, заяви Петър Петров.

Видео от събитието вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *