Кратко и ясно за ситуацията след оставката на правителството

Кратко и ясно за ситуацията след оставката на правителството

17 ноември 2016  |   0 коментара

В свой коментар във Фейсбук заместник-председателят на ВМРО и народен представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов дава изключително логично и кратко обяснение за обстановката в България в момента, предизвикана от оставката на правителството на Бойко Борисов, след като партия ГЕРБ загуби президентските избори.

Ето какво споделя Веселинов:

Политическа криза или наскърбено его?! Научихме днес от президента, че имало политическа криза. Защо? Заради загубата на президентските избори от ГЕРБ.

Единствените напълно мажоритарни избори станаха повод Б.Б. да се наскърби, че партията му не е първа. Че кандидатът е бил неизбираем от първия момент, кой го е предложил, кой носи отговорност за това - не стана дума.

Вместо да си подаде оставка като шеф на загубилата партия, Бойко поиска избори и политическа нестабилност. Вярно, народът не го ще, но не може ли ГЕРБ да излъчи друг премиер, както в Англия след Брекзита?

Ние, патриотите, бихме подкрепили такъв в името на стабилността. Не, в родната политика всичко е лично, всичко опира до егото. Ако народът смее да не те иска - трябва да бъде наказан, а после - къде ще ходи - ще те избере пак пред заплахата от хаос и „популизъм“.

Това е разбирането за демокрация на ГЕРБ, това разбирането им за отговорност пред Отечеството. Защо им е тогава да участват на избори - явно не искат да управляват? Защо са им и мажоритарни избори, щом загубата на такива се приписва на партията, а не на кандидата и този, който го е посочил.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *