Красимир Червилов: Нека да изберем онези българи, които ще защитават националните ни интереси в ЕП

Красимир Червилов: Нека да изберем онези българи, които ще защитават националните ни интереси в ЕП

13 май 2019  |   0 коментара

За нас от ВМРО приоритетите за България в Европейския парламент са: не на двойните стандарти, отстояване на българските ценности и българското семейство.

Това каза кандидатът за евродепутат от ВМРО – БНД Красимир Червилов, който се срещна и разговаря със симпатизанти и жители на Казанлък, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Заедно с Червилов бяха кандидатите за евродепутати Александър Сиди и генерал Димитър Шивиков.

Червилов поясни, че приоритет в геополитически план е Северна Македония в Европейския съюз.

Трябва да знаем, че от Черно море до Охрид има един народ в две държави и тази граница е изкуствена. Трябва хората свободно да минават, да правят бизнес, да комуникират нормално. Ясно и категорично заявяваме, че Македония не може да бъде нито Горна, нито Долна, нито Северна, нито Южна, за нас е братска Македония, посочи той.

Красимир Червилов каза още, че приоритет за ВМРО в Европарламента ще бъде Коридор номер 8.

От Черно море до Адриатика, Македония, Косово, Албания. Трябва да направим така, че всички тези хора да имат възможност да правят нормален бизнес, който да подпомогне самите държави, заяви той.

По темата за друг приоритет на партията – битката срещу двойните стандарти, Червилов подчерта, че евродепутатите на ВМРО ще защитават транспортния бизнес, хилядите семейства, чието препитание зависи от това.

Кандидатът за евродепутат на ВМРО – БНД посочи, че тези избори са по-различни от останалите до момента и че Европа в момента върви по инерция надолу.

Трябва ясно да си дадем сметка каква Европа искаме – дали Европа на нациите, на ценностите като семейството и като традиции, или онази либерална розова Европа, която се опитват да ни налагат Макрон, Меркел и Юнкер. Бащите на тази обединена Европа, които някога я създадоха като Де Гол, Спинели, каква Европа искаха? И какво се получава в момента от едни политици, които имат уникалния шанс да бъдат политици в една спокойно развиваща се Европа, която искат да превърнат на джендър идеологията, на отнемане на деца от семействата. Ние от ВМРО не желаем такава Европа. Искаме такава, която ще бъде за запазване на бита и културата, на националното самосъзнание на всяка една държава, каза още той.

Красимир Червилов призова българите да дадат своя глас на изборите за Европейски парламент, без значение на коя политическа партия симпатизират или коя листа харесват.

Да излязат на 26 май и да гласуват, защото за хубаво или за лошо много от нещата, които се случват през последните две години в Европа, се случват именно в Европейския парламент. Затова нека да бъдем активни, да изберем онези българи, които ще защитават националните интереси на България, каза той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *