Красимир Каракачанов: Турция е виновна за кризата с бежанците

10 март 2016  |   1 коментар

Европейският съюз изгуби моралния си облик, твърди депутатът от Патриотичния фронт, лидер на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание

Турция е страната, която е най-виновна за кризата с бежанците, защото въоръжава бунтовници и ги изпраща да се бият със законното правителство в Сирия. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по БТВ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.

Той смята също, че южната ни съседка нарочно пуска корабите с бежанци към бреговете на Гърция.

По повод споразумението, което Европейския съюз е на път да сключи с Турция, Каракачанов обяви, че ЕС е изгубил моралния си облик. Депутатът смята също, че Евросъюзът има голяма вина за кризата в Близкия Изток през последните 10 години, защото воюват със светски правителства. За пример той даде Либия.

Хайде по-добре да дадем тези 6 млрд. евро на Сирия и Либия, за да се възстановят, предложи Каракачанов по повод помощта, която ЕС се готви да даде на Турция за справяне с бежанската криза.

Депутатът от ПФ определи като цинизъм идеята Турция да приема нелегални имигранти и да изпраща в Европа сирийски бежанци. Неговата прогноза е, че Анкара ще изпраща сирийски кюрди, за да се „изчисти от кюрдските елементи”.

Лидерът на ВМРО припомни, че преди три години са го обвинявали в популизъм, когато е настоявал за ограда по границата. Според него е добре, че най-накрая сме изпратили и армията, защото каналджиите се информират през интернет, че добре пазим границата си и няма да смеят да рискуват да я преминават нелегално с имигранти.

Относно това, което е направил Динко от Ямбол депутатът посъветва критиците му да отидат да поживеят малко близо до границата. Един мъж е задържал сам 11 души, това преди години се награждаваше, коментира още Каракачанов.

Относно предложението на ПФ парламентът да осъди геноцида над българите по време на турското робство депутатът прогнозира, че такава комисия няма да има, защото няма политическа воля. Според него трябва да бъде обявено, че е имало геноцид над българите в Османската империя, за да „знаят онези мушмороци в министерството на образованието какво да пишат в учебниците”.

 

Коментари

  • Възрожденеца

    април 03, 2016 в 5:46

    НИКАК НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ГЕРБАДЖИСКОТО "ПРАВИТЕЛСТВО" Е ЗАКУПЕНО ОТ ТУРЦИЯ И АРАБИЯ И Е АБСОЛЮТНО ПОД ТЕХНИЯ КОНТРОЛ И РАБОТИ УСЪРДНО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *