Красимир Каракачанов с изявление след Националния съвет за превенция на престъпността

Красимир Каракачанов с изявление след Националния съвет за превенция на престъпността

27 ноември 2018  |   0 коментара

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и вътрешният министър Младен Маринов изнесоха извънредни данни за състоянието на престъпността след Националния съвет за превенция на престъпността, който се проведе в Министерството на вътрешните работи днес следобед.

Забелязва се ефект от мерките по програмата за управление, заяви пред журналисти Каракачанов и сподели някои цифри. Проведени са над 5000 посещения в 3500 малки населени места. Това оказва влияние на контингента, който извършва битови престъпления.

Той отличи ролята на мобилните екипи, които обикалят в общините, по населените места, където няма полицейско присъствие.

Ще се вземат мерки по засилване на сътрудничеството между полицията и общинските съвети, където на места е неефективна, стана ясно от думите на вицепремиера по сигурността.

Беше засегната и темата за неприкосновеността на полицая.

Българският полицай трябва да има самочувствието, че когато действа по закон, неговите действия са одобрявани от обществото. Не да бъде хулен, особено от хората, които са склонни на престъпления, посочи вицепремиерът.

Когато разработим необходимите законодателни промени, ще ги поставим на обсъждане, за да може тези, които сега не плащат глоби, да полагат обществено-полезен труд, заяви Каракачанов. 

Според него, работата на вътрешния министър Младенов показва енергия и професионализъм. Обществото трябва да е спокойно за своя живот, имот и т.н., заяви още Красимир Каракачанов.

На въпрос за закриването на ДАБЧ, което предлага премиерът, Каракачанов отговори, че Агенцията за българите в чужбина, като структура има основна цел да се грижи за възпитанието и съзнанието на българските общности навън с България. Говорим и за старите исторически български общности в Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна. Закриването има смисъл, ако се възстанови министерството на българите в чужбина, на което в първия мандат на Борисов беше министър Божидар Димитров, смята заместник министър-председателят Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *