Красимир Каракачанов: Ситуацията с язовирите в страната е под контрол

09 март 2018  |   0 коментара

По разпореждане на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках оперативка, за да запознаем обществото със състоянието, в което се намира язовирната система,  в условията на  топенето на снеговете и дъждовете, които повишават нивата на реките. Ситуацията е под контрол.“

Това заяви заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов след заседанието в четвъртък вечер в Министерството на отбраната по въпроси, свързани със състоянието на язовирната система в страната.

Вицепремиер Красимир Каракачанов посочи, че всички представители на министерствата на вътрешните работи, икономиката, екологията, енергетиката, земеделието и регионалното развитие и благоустройство са докладвали за състоянието на онези язовири, които са в тяхна ведомствена компетентност.

Ситуацията е под контрол, с изключение на община Хайредин,  където е имало проблеми, но те са овладени, подчерта той.

Министерството на отбраната е подготвено и при необходимост може да включи в дейностите в помощ на населението 16 модулни формирования със специализирана техника в петте зони, на които е разделена страната, каза още вицепремиер Каракачанов.

В готовност са и хеликоптери от състава на ВВС в случай, че се наложи да се проведат животоспасяващи операции.

По отношение на мерките, които са взети, разяснения направи комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *