Красимир Каракачанов: Предложението за лев субсидия за партиите е емоционална реакция на популизма на Корнелия Нинова

07 юни 2019  |   0 коментара

Емоционална реакция на популизма на Корнелия Нинова - така Каракачанов определи предложението на управляващите субсидията за политическите партии да бъде намалена на 1 лев на получен глас.

В ефира на „Още от деня“ по БНТ той каза, че преди от ВМРО са предлагали таван на субсидията от 6 лева и горна граница от 5 милиона на година.

Според Каракачанов опасенията, че подобно драстично намаляване на субсидията може да направи партиите зависими от олигарси са основателни, но ще има дебат в парламента по темата.

Председателят на ВМРО коментира също, че европейските избори са показали, че коалицията „Обединени патриоти“ може да съществува и поотделно. Въпреки това той уточни, че до момента въпросът за оттеглянето на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на коалицията не е повдигнат.

Каракачанов изтъкна, че партията му е получила 7 пъти повече гласове от партньора си в малката коалиция „Атака“ и определи поведението и коментарите на партията на Волен Сидеров като ревност.

Човек се пробва да бъде балансиращ, да бъде помирител и като види, че няма ефект, сваля каската, допълни той.

От ВМРО до последно са искали партиите от „Обединени патриоти“ да се явят заедно на европейските избори. За да няма раздор в коалицията обаче, те са решили да се явят поотделно, вместо само с една от двете партии в коалиция.

Каракачанов каза, че търси диалога по принцип, но няма пръв да потърси такъв с „Атака“, които по думите му в продължение на 40 дни плюха зверски грозно:

Ако така продължават нещата, тя (темата за оттеглянето на Волен Сидеров от поста на председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ - б.р.) несъмнено ще се постави - кой е в коалицията и кой не е в коалицията.

Каракачанов обясни, че е започнал процес по обновяване на българската авиация, тъй като последния нов самолет в българската авиация - МиГ-29, е закупен през периода май-октомври 1989 година.

Относно цената на изтребителите F-16, Каракачанов заяви:

Смятам, че има една финансова граница, която е около 2 милиарда лева, след което трудно ще е да бъде поета чисто финансово. Тъй като този самолет освен да го закупиш с въоръжението и оборудването, има и поддръжка.

Военният министър обясни, че Конгресът с гласуването си тази седмица само е определил тавана, до който правителството на САЩ има право да продава оръжия на България - 1,6 милиарда.

Целия разговор с Красимир Каракачанов проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *