Красимир Каракачанов: Постиженията във военния спорт издигат престижа на въоръжените ни сили

Красимир Каракачанов: Постиженията във военния спорт издигат престижа на въоръжените ни сили

19 декември 2019  |   0 коментара

Чест е за Българската армия, че една от легендите на българския спорт е боксьор и спортист, който носи военната униформа.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемонията, на която връчи на боксьора Кубрат Пулев пагоните на лейтенант от резерва на Въоръжените сили.

Пожелавам му още много успехи. Лично аз, надявам се и всички Вие, ще бъдем горди с всяка негова победа, защото ще знаем, че неговият противник е бит и мачкан от български офицер, подчерта министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петров връчи на лейтенант Кубрат Пулев знак за принадлежност към Въоръжените сили на Република България.

С голямо удоволствие изрекох думите „Служа на Република България“. За мен те не са просто част от протокола, а ги казвам от сърце и душа. За мен е чест, престиж и авторитет да бъда част от Българската армия, независимо с какъв чин, заяви в отговор лейтенант от резерва Кубрат Пулев.

Със заповед на министъра на отбраната за спортните си постижения през 2019 г. бяха отличени още:  

Златният медалист от Седмите световни летни военни игри в турнира по джудо Ивайло Иванов (цивилен служител във военното формирование 22 980 - София) - с почетен плакет и парична награда.

С грамота:

Капитан II ранг Тодор Димитров от Военната академия „Г. С. Раковски“ - за съществен принос към българския военен спорт и издигане авторитета на Министерството на отбраната чрез участия в спортни събития със силен обществен интерес и медийно отразяване. През 2019 г. капитан II ранг Тодор Димитров пробяга най-дългото състезание в света (3100 мили) и стана 44-ият човек, успял да финишира в това състезание. За 2019 година той има официално пробягани над 6000 км в състезания.

Старши лейтенант от Служба „Военна полиция“ Стойко Гашоров, носител на сребърен медал от Световното първенство по самбо в Лимасол, Кипър, в категория мастърс ветерани.

Редник Веселин Веселинов от авиобазата във Враждебна, изкачил седемхилядника Ленин в Памир, заедно с двама свои колеги от Планинската спасителна служба.

Цивилен служител от Централното военно окръжие Николай Колев, световен шампион в дисциплината малокалибрен спортен пистолет на Световното първенство в Германия, носител на още два сребърни медала.

Традиционно бе наградена десетката на най-добрите спортисти на Министерството на отбраната. Военен спортист на годината стана майор Илия Куцаров от военното формирование 22 800 София, който се състезава успешно в спортовете маратон, лека атлетика и планинско бягане.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов получи купата за първото място в комплексното класиране от Държавните военни шампионати през 2019 г. за първото място на военното формирование 22 450 – София.

Искам да Ви благодаря за това, че сте пример за останалите военнослужещи и цивилни. Това, което правите, издига нашия престиж като Въоръжени сили. Постиженията в Китай това лято показват, че във Въоръжените сили има спортисти, които са на световно ниво. Пожелавам Ви нови успехи догодина, които разбира се означават и повече усилия, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в поздравлението си към военните спортисти.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев благодари за сътрудничеството на Министерството на отбраната и Българската армия и пожела: „Следващата година заедно да празнуваме световната титла на Кубрат Пулев и олимпийската титла на Ивайло Иванов“.

Благодарим за ресурсното осигуряване на двете министерства, каза заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, председател на Националната военна спортна федерация. Нека спортът бъде не само част от живота на Българската армия, а част от живота на всеки военнослужещ и цивилен служител, допълни той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *