Красимир Каракачанов: Подкрепата на Франция е важна, но по-важно е достойнството на българите

Красимир Каракачанов: Подкрепата на Франция е важна, но по-важно е достойнството на българите

05 ноември 2019  |   0 коментара

Вицепремиерът се обяви за реформи в законодателството за пресичане на купения вот

Еманюел Макрон дължи извинение на българския и на украинския народ. Това мнение изрази вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов пред bTV.

Той бе категоричен, че МВнР е постъпило правилно, връчвайки протестна нота във френското външно министерство. Коментарът на френския президент, независимо как е бил преведен, е обиден за България, посочи още силовият министър. Думите му са по повод твърдението на френския посланик у нас Флоранс Робин, че изказването на Макрон е било извадено от контекста и грешно интерпретирано.

Целият контекст е негативен спрямо българите и спрямо украинците, отсече Каракачанов и запита риторично: А беше ли разбран правилно, когато пакетът „Мобилност“ ощети стотици български и европейски фирми?

Поради тази причина Каракачанов смята, че френският президент дължи извинение на българите и украинците.

От една страна говорим за европейски ценности, а в момента, в който ти трябва да ги проявиш като държавник на голяма държава, българите са ти пак нещо виновни, българите пак са втора категория хора и дори заявяваш, че предпочиташ мигранти от Африка пред българи и украинци, възмути се вицепремиерът.

Красимир Каракачанов подчерта, че подкрепата на Франция е важна за България, но по-важно е достойнството на българския народ.

Относно местните избори Каракачанов заяви, че трябва да се въведат реформи в изборното законодателство, така че да се пресече купеният вот. Сред възможностите по негови думи са въвеждането на образователен ценз, задължителното гласуване или кандидатите и партиите да не се обозначават с номера в бюлетините.

По повод критиките, че Ангел Джамбазки е универсален кандидат на ВМРО за всеки вот, Каракачанов обясни, че именно Джамбазки е имал най-ясни идеи какво трябва да се прави в столицата.

Той не се яви на тези избори, както други кандидати, за да създава нов политически проект около себе си или да реанимира поовехнал партиен вот. Джамбазки беше максимално коректен в кампанията, лансираше идеите си, а не използваше кампанията, за да плюе кмета на София, категоричен бе лидерът на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *