Красимир Каракачанов на парламентарен контрол за кампанията на МО „Бъди войник“

Красимир Каракачанов на парламентарен контрол за кампанията на МО „Бъди войник“

23 март 2019  |   0 коментара

През 2018 г. за пръв път в Българската армия има повече постъпили военнослужещи - 156, отколкото напуснали, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на парламентарния контрол във връзка с кампанията „Бъди войник“.

Каракачанов посочи, че от началото на годината към днешна дата в следствие на кампанията, във военните окръжия са подали документи 341 души, съобщават от „24 часа“.

Чрез кампанията очакваме да привлечем вниманието на младите хора към военната професия и да спомогнем за решението им да станат част от БА, обясни министърът.

Той отбеляза, че основен фокус се поставя върху възвръщане на авторитета на военната служба и популяризиране на дейността на военните формирования.

Кампанията започна на 22 октомври 2018 г. и ще продължи до декември тази година, като обхване 29 града. До момента за нея са изразходвани 32 719 лева с ДДС.

Според лидера на ВМРО, скандалът с апартаментите намирисва на предизборна кампания. Отношенията в коалицията не зависят от скандали, коментира той и увери, че няма драми в управляващата коалиция.

Задавате ми въпроси за неща, за които трябва все пак да изчакаме някаква проверка, иначе ме карате да влизам в предизборна кампания, защото честно казано леко и на това ми намирисва, каза Каракачанов. Нека си дадат становища компетентните органи и тогава да коментираме, добави той.

Лидерът на ВМРО продължава да смята, че партиите от коалицията „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите и е притеснен от разединението за вота.

До днес моята теза винаги е била, че „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати, това го показва социологията, посочи Каракачанов.

Ако бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза, че ние трябва да се явяваме заедно, заяви той.

Каракачанов припомни, че е предложил алтернативен вариант, след като има няколко издигнати кандидатури за водач на листа, да се направят вътрешнопартийни избори. По думите му, спокойно могат да се организират такива в рамките на седмица.

Ако се явим ВМРО плюс една от другите партии, това означава, че сме разбили коалицията, коментира Каракачанов в отговор на въпрос. При този вариант е по-добре всяка партия да се яви отделно, за да няма утре съмнения кой колко тежи, смята той. От наша страна мога да гарантирам, че ще има добър тон и честна игра по отношение на нашите колеги, каза лидерът на ВМРО. Продължавам да смятам, че не виждам къде е проблемът да се намери необходимото желание за общо явяване, каза той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *