Красимир Каракачанов към курсантите-отличници: Изграждайте се като лидери не само в армията, но и в обществото

Красимир Каракачанов към курсантите-отличници: Изграждайте се като лидери не само в армията, но и в обществото

06 декември 2019  |   0 коментара

Благодаря Ви, че сте избрали тази трудна и достойна професия. Една държава съществува, докато има боеспособна армия, която да я защитава. Няма просперираща държава без боеспособни въоръжени сили.

С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към курсантите-отличници от Националния военен университет „Васил Левски“, които бяха гости в Министерството на отбраната. Те бяха водени от началника на НВУ полковник Иван Маламов. На срещата с тях присъства и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Министърът пожела на младите хора здраве, самочувствие и добра подготовка.

Не се насочвайте към леката служба, защото характер се изгражда там, където има повече отговорности. Изграждайте се като лидери не само в армията, но и в обществото. Имайте самочувствие, защото върху Вас утре ще легне отговорността за съществуването на Българската армия, каза министър Каракачанов.

Той връчи на Националния военен университет подарък - копие от сабята на Васил Левски. По инициатива на министър Каракачанов още следващата година ще бъде учредена награда за курсант-отличник, като при завършването ще се връчва сабя.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев подчерта, че военното и политическото ръководство на Министерството на отбраната работят много добре през последните почти три години.

Бъдете твърди, отстоявайте мнението си. Имайте идеали и цели в живота, които да се стремите да постигнете, призова генерал Андрей Боцев. Той пожела на младите хора здраве и бъдещи успехи.

По време на срещата министър Каракачанов и генерал Боцев отговаряха на въпроси на курсантите, свързани с техния статут, с материалната база, обучението и др.

Началникът на НВУ полковник Иван Маламов благодари за срещата и подчерта, че ръководството на Университета приема с огромна отговорност задачата да готви новите лидери в отбраната и в обществото.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *