Красимир Каракачанов от ГКПП - Кулата: Взети са необходимите мерки за предотвратяване на нелегално нахлуване

Красимир Каракачанов от ГКПП - Кулата: Взети са необходимите мерки за предотвратяване на нелегално нахлуване

09 април 2019  |   0 коментара

Българското правителство не е приемало и няма да приема политика на разселване на мигранти било от Западна Европа, било от съседни държави.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти при посещението си в района на ГКПП - Кулата днес, 9 април.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, главния секретар на МВР Ивайло Иванов и заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов инспектираха граничната охрана в района на ГКПП - Кулата и буферната зона с Гърция. Тук бяха още и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Бригадно командване - Благоевград полковник Красимир Кръстев, областният управител Бисер Михайлов, директорът на ОД МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

„Гранична полиция“ и Министерството на отбраната са взели всички необходими мерки за предотвратяване на масово нахлуване на българска територия, увери министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му основният маршрут на мигрантите е от Гърция към Република Северна Македония и Албания и оттам към Западна Европа, но има информации, че се обсъжда като алтернативен маршрут да се използва и България.

Той бе категоричен, че към момента няма непосредствена опасност за страната ни, като същевременно са взети всички необходими предварителни мерки.

В момента на българо-гръцката граница няма военнослужещи, но в постоянна готовност са около 300 военнослужещи от Благоевград, съобщи още пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

На Кулата всичко е спокойно, както и на останалите гранични пунктове, бе категоричен той.

Земи в Черноморец не са били обявявани за продажба, така отговори Красимир Каракачанов на журналистически въпрос във връзка с протест на жители на черноморското градче. Той поясни, че в момента се извършва урегулация на имотите и изясняване на статута им, тъй като голяма част от имотите са с неясен статут или без документи.

Моята политика е не да се подаряват имоти на общините, а те после да ги продават, а ако има инвеститорски интерес - процедурата е търг с наддаване, заяви още министърът на отбраната.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *