Красимир Каракачанов: Коалицията ни е примерът за обединяващ патриотизъм

Красимир Каракачанов: Коалицията ни е примерът за обединяващ патриотизъм

20 март 2017  |   0 коментара

Крайно време е неоосманистката партия ДОСТ да бъде забранена, казва лидерът на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в интервю за „24 часа

- Г-н Каракачанов, как ще коментирате призива на Ахмед Доган за обединяващ патриотизъм?

- Специално аз лансирам този призив от 20-ина години - откакто се занимавам с политика. И именно на базата на този патриотизъм трите партии - НфСБ, ВМРО и „Атака", се обединихме и показахме висок резултат на президентските избори. За нас гласуваха 600 000 българи.

- Смятате ли, че така почетният лидер на ДПС отваря врати за коалиция с патриотични партии, както твърди Борисов?

- Бих се радвал, ако и Борисов, и Нинова изповядват нашия патриотизъм, защото той би отворил вратите за по-активна комуникация между българските партии. Но за да не останат все пак някакви съмнения, заявявам още по-ясно и още по-категорично - ние коалиция с ДПС няма да правим.
Не търся в думите на Борисов някакъв особен подтекст. Но само ще му припомня, че автобусите с изселници и натискът на турската държава по избори продължават вече 20 г. През това време основни партии се правеха на ощипани госпожици и като че ли нищо не забелязваха.

- Какъв тогава трябва да е отговорът на България на турската агитация в полза на ДОСТ?

- Първо - изгонване на турския посланик Сюлейман Гьокче. Второ -възпрепятстване на тези над 1000 автобуса с български изселници, които се готвят да дойдат в България за вота. Това е точно обратното на позицията, изразена от вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев. Аз съм дълбоко смутен от факта, че именно български генерал, какъвто е Янев, с лека ръка отваря портите на крепостта България. Затова съм категоричен: крайно време е да се наложи забрана на неоосманистката партия ДОСТ!

Отдавна настояваме да се забрани и финансирането на религиозните вероизповедания с пари от чужбина. Освен това всички проводници на неоосманистката политика на Реджеп Ердоган трябва да бъдат екстрадирани, а ако са български граждани - задържани и подведени под отговорност.

И не на последно място - тъй като Турция забранява двойното гражданство, но само за българските изселници прави изключение, нашето правителство трябва да отговори по реципрочен начин. А именно - да премахне двойното гражданство по примера на Турция и да даде 1 г. срок на нашите изселници да си изберат гражданство. Така със сигурност ще спрат потоците от автобуси по изборите.

- А тръгнаха ли вече тези автобуси?

- Тръгнаха, и то масово. Моята информация е, че само за три дни - сряда, четвъртък и петък, през ГКПП Капитан Андреево са минали 30 препълнени рейса - т.нар. извънреден превоз. За същото време границата са пресекли и 50 автобуса по редовни линии, които обикновено са полупразни, но сега и те са препълнени. Така само за 3 дни у нас са влезли 4500-5000 души. А до вота има още цяла седмица.

- Тъй като сега напрежението е с една степен по-високо, няма ли опасност да пламне искра, която да разпали огън?

- Ако говорим за искра, тя се пали не от нас, а от Турция, която методично финансира мюфтийствата чрез Дианета и упорито притиска имамите да агитират за ДОСТ. Това, което ние правим, не е подпалване на огън, а напротив - с действията си хвърляме кофа студена вода, за да отрезвим натрапниците.

- С какво сегашната предизборна кампания се отличава от президентската? Какво ново научихте за себе си при тези срещи с избиратели?

- Усетих с всичките си сетива, че хората са все повече раздразнени. Те очакваха, че след президентските избори политиците ще си вземат поуки и ще почнат да решават проблемите на държавата. Какво искат хората - да се вземат спешни мерки за вдигане на пенсиите и заплатите, полицията да пресече ширещата се битова престъпност, да се реформират здравеопазването и образованието, да се направят решителни крачки за икономическо възраждане.

Затова обаче партиите трябва да седнат на една маса и да се разберат по основните въпроси на деня. А не непрекъснато да се делят, плюят и мразят. Това на хората отдавна им омръзна, търпението им вече е тотално изчерпано.
И ако българските политици и сега не разберат това, нищо чудно от радикални искания българските граждани да преминат към радикални действия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *