Красимир Каракачанов: За оставката на Порожанов решава министър-председателят

Красимир Каракачанов: За оставката на Порожанов решава министър-председателят

14 май 2019  |   0 коментара

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е научил от медиите за оставката на земеделския министър Румен Порожанов, тъй като никой от кабинета не е коментирал темата с него. В предаването „12+3“ той заяви:

Този въпрос го решава министър-председателят. Вероятно г-н Порожанов е решил, че трябва да подаде оставка. В крайна сметка той е от друга квота в кабинета.

Красимир Каракачанов не е съгласен, че държавните институции не правят нищо, за да разкриват злоупотребите. Просто медиите са по-активни, а преди избори някои от тях стават особено активни.

По повод евентуални санкции от ЕК за къщите за гости министър Каракачанов подчерта, че за съжаление в подобни ситуации винаги обществото плаща сметката.

Дори и в поредица нелепи политически решения, взети в различни сфери. Още от преговорите. Всички тези сметки ги плаща обществото. Всеки облечен с власт, който не решава проблеми, след това плаща обществото.

Красимир Каракачанов не се ангажира с мнение дали могат да се очакват нови оставки на членове на кабинета.

По повод преговорите в САЩ за купуване на нови изтребители Ф-16 военният министър подчерта, че те още не са приключили, въпреки, че част от екипа вече се завърна в България.

Представителите на ВВС останаха във Вашингтон да продължат разговорите. Част от предложенията в ценово отношение не са задоволителни, затова преговорите продължават. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и сроковете за плащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на преговори. Ако цената не ни удовлетворява, ще кажем не. Няма да приемем всяка цена, която би ни била предложена. Не е коректно да назовавам конкретни параметри. Ако тук не се получи нещо, може да поискаме от НС разрешение да започнем разговори с другите страни - Швеция или Италия.

Дипломатическа практика е да се привика за обяснения чужд дипломат, когато наруши Женевската конвенция за дипломатическата служба, подчерта Красимир Каракачанов. Така е и в случая с турския посланик Хасан Улусой, който препоръча правителството да стимулира изучаването на турски език в училище, за да има повече турски инвестиции.

Както България не се бърка във вътрешните работи на Турция, така е неприемливо чужд посланик да се произнася по подобни въпроси.

Стратегията за интеграция на циганите ще влезе в МС след изборите, за да не се използва в кампанията, се разбра още от думите на министър Каракачанов. Според него много помощи влизат в циганските семейства и тези хора са се научили, че могат само да получават без да дават.

30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата, а не грамотната. Това е сбъркан модел на интеграция на циганите в обществото.

Цялото интервю с Красимир Каракачанов чуйте в звуковия файл>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *