Красимир Каракачанов: За мен Европа е люлката на християнската цивилизация и трябва да я запазим такава

Красимир Каракачанов: За мен Европа е люлката на християнската цивилизация и трябва да я запазим такава

20 май 2019  |   0 коментара

Гордея се, че съм българин. Гордея се, че съм председател на великата организация със 126-годишна история ВМРО, чиито лидери се изучават в учебниците по история. Гордея се с факта, че съм министър на отбраната, защото въпреки 30-годишното рязане и мачкане на българската войска, духът ѝ не е сломен.

Така лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов отговори на въпрос с какво се гордее – част от блиц интервю в началото на предаването „Здравей, България” по НОВА.

Запитан има ли от какво да се срамува, той заяви, че от това, което е правил в политиката, няма от какво да се срамува.

На въпрос колко трябва да е минималната работна заплата Каракачанов отговори с уговорка, че не иска да звучи популистки, но очевидно сегашният размер на МРЗ от 560 лв. е недостатъчен. Според него нормално е тя да бъде 1000 лв., с които да се покрие екзистенц-минимума на обикновения гражданин.

Въпрос: За последно се разплаках, когато…

Отговор: Преди няколко месеца, на погребението на един приятел – Поручика, Красимир Узунов. Защото бе изненадващо да загубим не само добър приятел, но един голям българин.

Въпрос: С колко пари на месец живеете?

Отговор: Не съм го изчислявал, но най-големият ми разход са цигарите. Горе-долу 1500-1600 лв. са общо моите лични разходи на месец.

Въпрос: Ползвате ли асансьор?

Отговор: Да, защото живея на шестия етаж, а партийният ми офис също е на петия етаж, така че ползвам.

Въпрос: В момента живея със…

Отговор: Със съпругата ми. Допреди няколко години имахме домашен любимец, котка, но тя се качи на покрива да лови птички и така загина.

Въпрос: Друго име от българска евролиста, което Ви харесва.

Отговор: Харесва ми Славчо Атанасов, но за съжаление няма да влезе в ЕП, това е бившият кмет на Пловдив.

Вече в същинската част на интервюто в „Здравей, България“ Каракачанов коментира изказаното от премиера предположение по време на централното предизборно събитие на ГЕРБ за манипулация на предстоящия вот.

Няма да се учудя, ако някой е замислил подобен сценарий на този в Костинброд. Факт е, че има хора, които разчитат да спечелят някой друг глас отгоре с оплюване на опонента. Нямам информация за манипулация като тази в Костинброд, заяви вицепремиерът.

Каракачанов коментира и предложението на парламентарната група на партията за затвор и глоба от 10 до 15 хил. лв. и наказание „лишаване от свобода” до 4 години за лица, които обиждат или клеветят, но са евродепутати, депутати, министри или председатели на политически партии.

Не смятате ли, че нормално, когато един човек, който е облечен с власт, има имунитет, лъже, клевети и обижда и никой не му търси отговорност, защото той се ползва с някаква власт. Вижте, някой, срещу когото има четири дела, продължава да обяснява за някаква паспортна мафия и глупости, при положение, че и ДАНС и Специализираната прокуратура са казали, че няма нищо такова, някой продължава да клевети. Това са ненормални неща, каза той.

Лидерът на ВМРО заяви, че обвиненията за неплатени данъци за тераса към апартамента му като манипулации. Това си беше една поредна манипулация. Има нотариален акт, където всичко е описано. Къде е нарушението, при положение, че според нотариалния акт  плащам данъци. В самите инструкции на КНКОНПИ за попълване на тези декларации т. 6 казва ясно и категорично, че не си длъжен да декларираш тераси, мазета и т.н. Кое е незаконното? Тя не е застроена, не е на блока, в нотариалния акт е, плащам си данъците върху нея, обясни той.

Той коментира поръчаните проверки от главния прокурор на хора, заемащи висши държавни длъжности. Говори се много по темата. Лично аз смятам, че ако някой работи през офшорна сметка, явно целта му е информацията какви пари има и как ги върти някъде в чужбина да не стига до обществото. И не е нормално хора, облечени с власт, да имат офшорни сметки и трябва да ги декларират, каза той.

По повод на сделката за F-16 Каракачанов обясни:

Състезателната процедура има  две части. Първата част е, когато имаш трима участници и ти избереш един от тях. Тази част приключи, когато от тримата участници, правителството и НС приеха, че ще водят преговори с един от тях. По време на преговори не се говори за цени, но лично аз смятам, че някои от параметрите на сделката не са изгодни и е въпрос на преговори цените да бъдат нормализирани. Те са по-високи от очакваното и то неоправдано. Тук не става въпрос за това, което говори президентът, че искаме да намалим цената за сметка на способностите на самолета, т.е. да му отрежем ракетите, въоръжението, навигация и т.н. Ние говорим за комплекта от способности, които един самолет трябва да има. Има някои от компонентите, за които смятаме, че цените могат да са по-ниски.  Един пример е езиковото обучение на пилотите. Пилотите, които ще изпратим, са минали през езикови курсове, минали са през обучение в САЩ. Има ли смисъл отново да плаща държавата за едно езиково обучение, което до голяма степен ще бъде формално. Има подобни такива нюанси, пера в проекта за договор, който се изработва, които трябва да бъдат изпилени, защото е  излишно да бъде плащано от българския данъкоплатец.

Той обясни, че в момента се водят преговори за разсрочено плащане на самолетите, тъй като това би затормозило плащанията по ремонтно-възстановителната дейност на съществуващата техника и увеличението на заплатите на военнослужещите за следващата година. Дал съм такива инструкции – да се  търси вариант България да не плати цялата сума еднократно.

За мен Европа е люлката на християнската цивилизация и след изборите трябва да я запазим такава, каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов посочи водача на листата на ВМРО Ангел Джамбазки за своя любим политик=

Пакетът „Мобилност“, мигрантите, двойният стандарт при храните и българското земеделие са сред основните теми, по които ще работи Джамбазки и в следващия ЕП.

В ефира на „Здравей, България” Джамбазки коментира скандала в Австрия. Има такъв запис, но той е от 2017 г. коментира го г-жа Меркел, която вижда проблем в австрийското правителство. Такива корупционни скандали е имало многократно и те не са свързани само с австрийското правителство. Такъв скандал беше свързан и с г-н Саркози, г-н Берлускони и други. Това е изведено преди изборите,  но това не е нашата политическа група в ЕП, каза той.

Според него на българските евродепутати ще им бъде по-лесно през предстоящи мандат на ЕП, но с едно условие. Стига да ходят на работа, защото едни трима провалиха национален български въпрос. Не зная дали от неумение, от мързел или корист, но ако ходят на работа и се учат няма нищо трудно. Стига да имат желание, коментира водачът на евролистата на ВМРО.

Джамбазки обяви, че ако бъде преизбран за евродепутат, ще продължи да работи по темите, свързани с пакета „Мобилност“, мигрантите, двойния стандарт при храните и предстоящите разговори за изравняване на субсидиите за българското земеделие.

Политиката на отворени граници очевидно е погрешна, нелегалните мигранти трябва да са в лагери извън територията на ЕС, коментира още темата за нелегалната миграция водачът на листата на ВМРО. Допълни, че тя застрашава националната сигурност на България, както и сигурността на държавите на европейския континент.

Цялото интервю с Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *