Красимир Каракачанов: Запасното войнство е връзката между съвременната българска армия и онази армия, която ние помним с цялата ѝ мощ и величие

Красимир Каракачанов: Запасното войнство е връзката между съвременната българска армия и онази армия, която ние помним с цялата ѝ мощ и величие

16 септември 2019  |   0 коментара

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното войнство, предаде кореспондент на Радио „Фокус”.

В словото си Каракачанов изрази своята благодарност към всички от запасното войнство за службата, която са дали на България. Изказа и своето убеждение е, че докато има българска армия, ще има и българска държава. Каракачанов обърна внимание на ролята на запасното войнство като връзка между съвременната българска армия и онази българска армия, която ние помним с цялата ѝ мощ и величие. В тази връзка той подчерта значението на организираните от запасното войнство в цялата страна множество събития свързани с българската история.

Във времената, в които от всякакви посоки се опитват да разграждат националния ни морал и идентичност и хората като че ли забравиха понятия като чест и достойнство, род и служба и се отдадоха на пропагандата, че животът е едно веселие, в което трябва да живееш по-добре, Вашата роля е на хора, които крепят духа на българщината и пламъка на родолюбието и патриотизма, каза министърът на отбраната. По-нататък в словото си той обърна внимание на важността на единството на нацията и ролята за това на запасното войнство.

След официалната част на събора бе поставено началото на демонстративни скокове с парашут, демонстрация на бойни техники и на способности на групи за специални операции, висш пилотаж със спортен самолет. Със свои демонстрации се включи и Прабългарската школа за оцеляване „Бага Тур”.

В рамките на събора бе представена изложба на военно облекло, старинно оръжие и символи, самолетни модели, корабни модели, водолазно оборудване, книги и публицистични материали от военни и други автори на военна тематика.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *