Красимир Каракачанов: Днес е прекрасен ден за родната ни авиация и славната Българската армия!

Красимир Каракачанов: Днес е прекрасен ден за родната ни авиация и славната Българската армия!

18 април 2019  |   0 коментара

Днес единодушно Народното събрание гласува с 87 „за“ откриването на военновъздушното висше училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия.

Една допусната грешка преди 17 години днес беше поправена с днешното решение на българския Парламент. Ако се замислим ще видите, че тези 17 години още един път се повтарят в историята на нашата авиация. След Ньойския договор, когато България е наказана от Великите сили – да няма авиация, закрива се авиационната школа. Точно 17 години по-късно – през 1936 г. се възстановява авиационната школа и тя прераства през 1940 г. във Военновъздушно училище. Дълго може да говорим по темата, но няма смисъл, защото днес е хубав ден за авиацията ни и славната Българска армия, заяви вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов от трибуната на Народното събрание.

Силовият министър добави още:

Факт е, че отново даваме възможност да се възроди едно от висшите ни военни училища, което е възпитало стотици, бих казал хиляди кадри, които бяха добри пилоти. Даваме възможност на тези млади българи, които искат да се посветят на авиационната професия, защото тези, които искаха да станат пилоти, трябваше да търсят други възможности, а някои ходеха и в чужбина. Сега даваме възможност всички българи, които желаят да изучат авиационната професия, която е изключително престижна, да я получат тук.

В кулоарите на Народното събрание министърът увери всички, че възстановяването на училището в Долна Митрополия няма да бъде за сметка на военното във Велико Търново.

Относно ракетната атака по българската база в Афганистан Каракачанов заяви, че там има риск, но в конкретния случай се разминаваме без поражения и пострадали. Афганистан е театър на военни действия, отбеляза той и допълни, че към момента всичко е под контрол.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *