Красимир Каракачанов: Гледах записите от Войводиново – двамата младежи отиват с идеята да убиват

Красимир Каракачанов: Гледах записите от Войводиново – двамата младежи отиват с идеята да убиват

11 януари 2019  |   0 коментара

Не съм бил свидетел на случката във Войводиново, но другата страна твърди, че е ударена по челото. Възможно ли е един такъв човек, който е обучен да убива, да възпроизведе удар по челото без никакви последици и да бъде оставен да бъде изненадан в гръб. Гледал съм записите и се вижда, че той не излиза от колата с намерение да се бие. Вижда се как излиза от обхвата на камерата, после се връща с отпуснати ръце и тогава му налитат в гръб, заяви Каракачанов пред журналисти в НС и посочи, че може да е имало провокация и от двете страни. Но дори и журналистите сте ме провокирали много пъти с въпроси, понякога съм ви отговарял по-остро, но никога не съм налитал да Ви бия, отвърна вицепремиерът.

Каракачанов посочи, че единият от свидетелите на случката казва как бащата на двамата младежи се е опитал да ги разтърве и единият от тях е казал: „Остави ме да го довърша“. Те отиват с идеята да го убиват. Аз говорих с момчето и то ми каза, че няма удари по тялото. Ритали са го в главата дори и когато е загубил съзнание, заяви той и посочи, че само една пенсионирана учителка е призовала да не го удрят. Това означава, че учителите от по-старото поколение така възпитаваха децата и заслужават уважение, каза военният министър.

На въпрос как ще коментира двете предложения – на Арлин Антонов за звено, което да наблюдава циганския етнос, и на Михаил Константинов за троен удар – при трета присъда доживотен затвор, Каракачанов посочи, че и двете неща не решават проблема. Трябва да кажем истината, че не само циганският етнос върши престъпления. Вярно е, че 80% са извършвани от тях, но не само те го правят. Полицията трябва да бъде еднаква в своите действия за всички, но това означава реални мерки за интеграция и възпитание, а не само приказки, добави още Каракачанов.

Ето вчера излиза някакъв да ме дава под съд – Ачо Циганина, който се е снимал с турското знаме и портрета на Ататюрк. Днес някакъв друг младеж щял да прави протест и да ми иска оставката – той е осъден през 2018 г., че е откраднал 18 хил. лв. от „Америка за България“. Ето кой ги хрантути, категоричен бе Каракачанов.

Красимир Каракачанов коментира още пред представителите на медиите, че всяка община трябва да си направи програма за незаконните постройки и те да бъдат премахвани.

На стотици места в България има такива незаконни постройки. Аз лично смятам, че всяка една община трябва да си направи програма за незаконните постройки – особено онези, които са строени с подръчни материали и са опасни за хората, трябва да бъдат веднага събаряни, каза той.

От двамата извършители, които се оказва, че не могат да говорят български, се оказва, че единият имал диплома за осми клас, за да може да си купи кола. Затова националната програма ще я внеса в Министерския съвет, за да бъде гласувана, защото смятам, че не трябва да си затваряме очите, заяви Каракачанов. 

Част от това население си мисли, че има конкретни права и всички са им длъжни и конкретният случай във Войводиново е показателен за това, сподели още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *