Красимир Каракачанов: БСП клати държавата

Красимир Каракачанов: БСП клати държавата

21 ноември 2018  |   0 коментара

БСП се опитва да решава вътрешнопартийните си проблеми, клатейки държавата. Днес нямаше никакъв дебат по темата за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. За мое най-голямо учудване нямаше нито един въпрос към номинираната за поста Марияна Николова. Целта на целия тоя театър, който направихте от БСП, показва, че не Ви вълнува кой е човекът, който ще дойде на това място.

Това каза по време на днешното заседание на Парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, по време на дебатите за гласуване на оставката на вицепремиера Симеонов и за избиране на този пост на Марияна Николова.

Според Каракачанов, опозицията е направила опит да обърне този дебат във вот на недоверие към правителството. Вашият лидер ехидно ме пита „Къде са 300-те лева пенсия“. Вашата т.нар. „хард опозиция“ избяга от залата, когато ние предложихме това да залегне в бюджета за 2017 г. още, посочи той, обръщайки се към социалистите.

Като силов министър мога да кажа колко точно са протестиращите и кой финансира протестите, но няма да давам цифри. Само да вметна, че хора от БСП миналата събота раздаваха от багажника на една кола в Стара Загора листовки на протестиращите, подчерта Каракачанов.

Нинова не ми спомена името, защото знаеше, че ще я съдя, но тя три пъти спомена, че аз съм продавал паспорти за българско гражданство, заяви още от парламентарната трибуна Каракачанов. Той е категоричен, че проблемът с българското гражданство е започнал още по време на правителството на Орешарски.

Един гений, който бе заместник-министър на правосъдието и който Вие бяхте назначили, ми каза преди време „Ама как да им дадем български паспорти като фамилиите им не завършват на -ов и –ев. Трябваше да му обясня да види кой го е подписал самия документ. Ей такива некадърници назначавате Вие, възмути се лидерът на ВМРО.

Не ДАБЧ издава българското гражданство, а Министерство на правосъдието и президента като институция бие печата. Ако искаме да няма съмнителни елементи и корупция, трябва да опростим процедурата за българите в чужбина, а не да ги мотаме години наред. Извадете едно доказателство, че аз или ВМРО сме получавали една стотинка и аз ще изпълня обещанието си, което казах, публично на площада, допълни вицепремиерът.

Но за БСП червеното знаме е по-важно, отколкото българският национален интерес. Не може заради вътрешнопартийни боричкания да клатите държавата, обърна се вицепремиерът към депутатите от левицата.

Вижте цялото изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *