Красимир Каракачанов: Армията ни е в готовност да действа при нов мигрантски поток

Красимир Каракачанов: Армията ни е в готовност да действа при нов мигрантски поток

17 септември 2019  |   0 коментара

Армията ни е в готовност да действа при нов бежански натиск по границата, след заплахите на Ердоган да пусне близо 3 милиона бежанци към Европа.

Това каза вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във Варна. Той беше там, за да представи кандидата на ВМРО за кмет на града и листата с кандидати за общински съветници, съобщават от „ТВ Европа“.

Модулите за противодействие на бежанска вълна по границата ни - да са в готовност. Това е разпоредил министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след поредната заплаха от страна на турския президент Ердоган да пусне сирийските бежанци, ако Турция не получи още пари от Европа за справяне с проблема.

Красимир Каракачанов – министър на отбраната:

Смятам, че ние с нелегалните мигранти трябва да реагираме както до момента – твърдо и обратно назад. Както се казва, България не е разграден двор, затова има и защитно съоръжение - ограда. До 2000 служители могат да бъдат изпратени веднага на границата, с допълнителни съоръжения, не само техника, примерно такива преносими телени ограждения, могат да се монтират веднага. Да, те не могат да удържат огромна вълна, но могат да спрат докато се насити с охраняващи границата. Така че има готовност държавата да реагира и да възпрепятства подобни напъни. Към момента обаче подчертавам всичко е спокойно, така беше цяло лято.

Според Каракачанов рано или късно задължителната военна служба за мъжете и доброволната за жените у нас ще стане факт. Първоначалната инвестиция в сграден фонд нямало да надхвърли 100 милиона лева. На въпрос – защо се бави законопроектът на ВМРО за доброволната военна служба и военното обучение вицеприемиерът отговори така:

Програмата за управление е обща, в тази програма има предложения вкарани и от „Обединени патриоти“, има предложения и от ГЕРБ. Е няма логика да вървят само предложенията, вкарани от ГЕРБ, а другите да минават на заден план и да тупаме топката с технически средства, да ги отбиваме ударите на топката в трибуните, както се казва. Усещам, че нашата висока коалиционна култура не се разбира добре и се възприема като слабост. Е, както се казва, има и други начини да бъдем по-убедителни, не ми се ще да стигаме до тях.

Видео от пресконференцията вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *