Красимир Богданов: С тревога следим войната между институциите

Красимир Богданов: С тревога следим войната между институциите

06 февруари 2020  |   0 коментара

Това е противопоставяне на характери и его, смята той

С тревога следим това, което се случва през последните месеци - тази война между институциите. Вероятно и в двата случая има основание за критики, вероятно през последните седмици се усложни обстановката и се създаде тягостно напрежение в страната. Не отива на такива сериозни институции да си разменят реплики с такъв тон, каза депутатът от ВМРО Красимир Богданов в предаването „Денят ОН ЕР“.

Според него това е противопоставяне на характери и его. Богданов не вижда причина президентът да отговаря на правителството заради действията на прокуратурата, които предприеха спрямо него заради СРС-тата.

Неслучайно казахме, че има криза на елитите, тъй като когато заставаш в Народното събрание, Министерския съвет или Президентството, на такава отговорна позиция - трябва да загърбиш твоите лични виждания и претенции, трябва да поставиш националните интереси по-високо от всичко, допълни Красимир Богданов.

Той се надява тази институционална война да не е стигнала до необратима ситуация, при която да няма връщане назад.

Мисля, че час по-скоро трябва да бъдат преодолени тези междуличностни вражди, в името на националните интереси на България. Твърде рано е да съдим по това изказване дали ще има политически проект, дали започва предизборната кампания една година по-рано, но факт е, че не печели никой от тази война, коментира Богданов пред България ОН ЕР.

И посочи, че снемането на доверие на правителството на Борисов означава политическа война.

Според него трябва и останалите политически формации да работят в посока решаване на ежедневните проблеми на гражданите и да имат визия за развитие на България.

Българският гражданин все повече губи доверие в своите политици, независимо от резултатите и рейтинга. Хората, които гласуват, намаляват все повече. Това е показателно, че са отвратени от този тип политика и това ги отблъсква и ги кара да бъдат апатични. Трябва да се търси консенсус по важните за България теми, каза още той.

Богданов допълни, че във ВМРО не са обсъждали темата за импийчмънт на президента Радев.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *