Красимир Богданов: С доброволните отряди към МВР ще има повече сигурност на нашите майки и бащи

Красимир Богданов: С доброволните отряди към МВР ще има повече сигурност на нашите майки и бащи

13 март 2020  |   0 коментара

Закриването на мигрантските центрове

Към този момент бежанските центрове не изпълняват функциите си. Виждаме, че опитът на други държави показва, че не трябва да се допускат бежанци във вътрешността на съответните страни. В повечето европейски страни лагерите се изграждат там, където има непосредствена заплаха за преминаване на гранични пунктове от мигранти и затова нашето виждане е такива центрове да бъдат изградени именно там, където се очаква да има преминаване – на границата с Гърция. Това са нашите мотиви. Капацитетът на повечето центрове в страната не е запълнен и това показва, че няма съществена нужда те да съществуват в София, Харманли и др. градове.

Това сподели народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов в предаването „Темите“ по ТВ Европа.

Виждаме, че проблемът на турско-гръцката граница е сериозен и не знаем до кога ще бъдем опазени. Тези хора не казват, че бягат от войната, те казват, че искат да се заселят в Европа. Тоест тези хора трябва да бъдат допускани дотолкова, доколкото след като свърши войната да бъдат върнати там, откъдето са дошли, категоричен бе Богданов.

Официални разговори на ниво ПГ не сме водили. Имали сме лични разговори с депутати. Предстои тепърва да водим сериозния разговор, за да реализираме тази идея, завърши темата той.

Доброволните отряди на МВР

Първоначалната ни идея за промяна на Закона за МВР бе посрещната с ирония – и от опозицията, и от нашите партньори. Когато обаче обяснихме подобно смисълът на такова начинание, а именно осигуряване на сигурност в малките населени места, то преосмислиха виждането си относно тези промени, заяви депутатът.

Представителите на доброволните формирования ще имат регламентирани отношения с МВР. Ще са подготвени и дисциплинирани хора, добре проверени. Не допускам възможността да се вмъкнат хора в тези отряди, които имат по-ниска степен на търпимост. Всичко ще бъде съобразено с полицията, сподели Богданов и завърши:

Тази хубава идея не трябва да пропадне във времето и това може да кажем, че е наш успех, на ВМРО. Убедихме партньорите, че е важно нещо и бе прието на ниво комисия. Трябва да осигурим повече сигурност на нашите майки и бащи.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *