Красимир Богданов: Сърбия обещава на книга, но не спазва правата на българите там

08 декември 2018  |   0 коментара

По време на петъчния парламентарен контрол в Народното събрание получих отговор от вицепремиера и външен министър г-жа Екатерина Захариева на питането, което ѝ поставих, относно грубата намеса на Република Сърбия в изборите за Национален съвет на българското малцинство.

Това съобщава на страницата си в социалната мрежа народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Моите констатации са, че Сърбия обещава на книга, но реално не прави никакви крачки в посока да спазва правата на българите там, казва Богданов в реплика към външния министър.

А нашето решение за подкрепа на съседната страна за членство в ЕС зависи от това как тя спазва правата на хората с българско национално съзнание, които живеят на нейна територия, заявява още патриотът.

Красимир Богданов в качеството си на член от българския парламент в ПАСЕ ще сезира Съвета на Европа за този пореден случай.

Той призова от трибуната на парламента за по-активна работа на българската външна политика в посока на недопускане на случаи на нарушаване на права на хора от българското малцинство в Сърбия.

Вижте във видеото питането на Красимир Богданов и отговора на министър Захариева >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *