Красимир Богданов: Справянето с демографската катастрофа е най-важната задача пред българската нация

Красимир Богданов: Справянето с демографската катастрофа е най-важната задача пред българската нация

26 февруари 2017  |   0 коментара

Справянето с демографската катастрофа, обезлюдяването и обезбългаряването на българските села е най-важната задача пред българската нация. Това заяви при среща с жителите на с. Горно Пещене Красимир Богданов - водач на листата на ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО за 6 МИР Враца.

2016 г. е годината с най-малко родени деца от сто години насам.

Мерките, които трябва да се приемат са комплексни: икономически – създаване на работа в малките населени места; равнопоставеност при кандидатстване по програми в земеделието, животновъдството, туризма; подобряване на инфраструктурата в селата и достъпа до общинските и областните центрове; подобряване на условията в детските градини и училищата – ЗПУО дава възможност за т.н. обединени училища – от 1 до 10 клас, което ще задържи децата по-дълго в населеното място; осигуряване на по-голяма сигурност в селата; мерки, насърчаващи раждаемостта и отговорното родителство – високи еднократни помощи при раждане на дете, увеличаване на детските надбавки за 1 и 2 дете, данъчни облекчения за отговорни родители; създаването на фондове Ин витро; държавна програма за заселване на наши сънародници от чужбина.

Тези мерки - част от демографската програма „България 2050“, обяви по време на срещата Богданов.

Жителите на Горно Пещене зададоха много въпроси, свързани с предложението за увеличаване на пенсиите, внесените законопроекти от Патриотите за възстановяване на наборната армия и Закона за резерва, защитата на населението при природни бедствия и катастрофи.

Селото беше едно от най-тежко пострадалите във Врачанско през лятото на 2014 г. Богданов припомни, че по предложение на съветниците от ВМРО, Общинският съвет Враца прие решение за създаване на Доброволно формирование за действия при бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Присъстващите изразиха опасенията си, че непрекъснатите промени в учебното съдържание и отмяната на теми и терминология в учебниците е вредно за патриотичното възпитание на децата. Освен това те настояха да се засили професионалното образование, поради нуждата от кадри за бизнеса.

Красимир Богданов потвърди твърдото намерение на Патриотите да прочистят учебниците от всякакви фалшификации и подмяна на съдържанието. Той изрази подкрепата си за превръщането на училището в съседното село Тишевица в обединено и разкриването на база за практика на учениците в сградата на бившата детска градина в Горно Пещене.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *