Красимир Богданов: Разширяването на обхвата на неизбежна отбрана е победа срещу битовата престъпност

Красимир Богданов: Разширяването на обхвата на неизбежна отбрана е победа срещу битовата престъпност

09 май 2019  |   0 коментара

Обществото държи на тези промени, заяви депутатът Красимир Богданов

Проектът за промяна на Наказателния кодекс на Обединени патриоти, свързан с разширяването на обхвата на неизбежна отбрана, е една победа срещу битовата престъпност.

Това заяви в „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Според него досегашният закон е бил несправедлив спрямо хората, които са били жертви на посегателства. Богданов също така заяви, че очаква промените в закона да бъдат приети от Народното събрание и на второ четене.

Това е една малка победа. Един от основните проблеми в България е борбата с битовата престъпност. Когато има посегателство над живота на човек или се влезе в имота му, той има право да защитава себе си и семейството си. Затова преди имаше присъди за атакувания човек, а не за нападателя. Законът бе несправедлив. Обществото показа, че държи на тези промени, каза той.

Депутатът допълни, че проблемът в коалицията с „Атака“ и НФСБ са непреодолимите различия между партньорите. Той коментира и избора на Стево Пендаровски за президент на Северна Македония, като бе категоричен, че само по този начин страната ще продължи курса си на европеизация.

Пожелахме успех на останалите партньори в коалицията, но поради непреодолими различия между другите две партии няма как да вървим напред. Нямаме големи противоречия - и трите партии подкрепиха закона за самоотбрана, каза Богданов пред „България ОН ЕР“.

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *