Красимир Богданов: Предложението ни за отлагане на ЗСУ е ангажимент към протестиращите родители

Красимир Богданов: Предложението ни за отлагане на ЗСУ е ангажимент към протестиращите родители

06 декември 2019  |   0 коментара

През септември участвахме в един от протестите на разтревожените родители. Излязохме с тях, изслушахме ги и поехме ангажимента да внесем този законопроект за отлагане на приложението на Закона за социалните услуги, като в резултат на тази изборна кампания това ни забави. Внасяме сега това предложение, смятам, че е навременно. В периода от 6 месеца ще имаме всички възможности да направим промените, които са необходими.

Това заяви в ефира на „Плюс-минус” по НОВА депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Ние, като народни представители и като родители, също изпитваме притеснения по отношение на този закон. Знаете, че в страната се проведоха немалко протести срещу невлязлата за разглеждане Стратегия за детето. Опасяват се родителите от възможността чрез други закони да бъдат прокарани основните линии на отношение към традиционни ценности като семейството, ролята на неправителствените организации, самата терминология деца в риск какво точно формулира, обясни той.

От друга страна нуждата от по-сериозна дискусия ни накара да поискаме при срещата с Деница Сачева, откъдето намерихме подкрепа за отлагането на изпълнението на закона в срок от 6 месеца. През този период ще инициираме редица срещи и дискусии, на които ще искаме уточняване на моментите в самия закон, които будят известни съмнения и не са така добре разработени, добави Богданов.

Едно от изискванията ни при срещата, която проведохме, преди да бъде гласувана нейната кандидатура, ние искахме няколко гаранции в няколко направления. Едно от тях беше това – за отлагането на закона и за една съвместна работа по изчистването на спорните текстове. Ние сме убедени, че няма да има повече прибързване и ще бъдат изпълнение всички нужни критерии, за да влезе този закон като един работещ, действащ и незастрашаващ основните ценности, категоричен е депутатът.

Към момента има законодателство, което осигурява социални услуги. До влизането в сила на този закон, преработен, ще работи действащото законодателството. Има нужда от промени, от осъвременяване, но това не бива да става прибързано, обясни още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *