Красимир Богданов постави началото на честванията за 120-ата годишнина на Военния клуб във Враца

Красимир Богданов постави началото на честванията за 120-ата годишнина на Военния клуб във Враца

24 октомври 2017  |   0 коментара

Народният представител от ПГ „Обединени патриоти“ Красимир Богданов постави началото на честванията за 120-ата годишнина на Военния клуб във Враца. Той представи книгата си „Забравени герои“ пред военнослужещи от военно формирование 54 990 и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Враца е дала много на България и едни от най-големите основания за гордост са свързани с дейността на 35-и пехотен и 2-ри артилерийски полкове в състава на Шеста Бдинска дивизия, чийто щаб се е намирал във Враца, заяви Богданов.

Той припомни имената на няколко от най-заслужилите военни, служили във Враца – полковник Васил Таслаков, командир на 35-и полк и освободител на Добрич, полковник (произведен посмъртно в генерал-майор) Константин Каварналиев, загинал в Междусъюзническата война, поручиците Кръстьо Чернев и Ангел Янчев, извършили подвизи в Първата световна война.

От името на офицерите и сержантите от запаса подп. Джунов заяви, че ще предложат полк. Таслаков за почетен гражданин на Враца (посмъртно).

Богданов представи непубликувана във Враца информация за състоянието на военното дело и цивилизаторската роля на офицерите в града в края на XIX век. Те сами са изплащали и издържали Военния клуб и са допринесли изключително много за издигането на културния живот във Враца.

Всички присъстващи получиха екземпляр от книгата „Забравени герои“, чийто автор е Богданов.

Събитието беше част от Програмата за патриотично възпитание.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *