Красимир Богданов: Познавам проблемите на северозападния регион и на Враца

12 септември 2019  |   0 коментара

Опитът, който имам в местната власт като заместник-кмет и общински съветник, ми дава самочувствие и увереност да се кандидатирам за кмет на Враца, обяви в студиото на БНТ врачанският депутат от ВМРО Красимир Богданов. Той гостува в предаването „Още от деня“, в което коментира актуални политически въпроси.

Срещам се непрекъснато с хората от моя избирателен район и познавам проблемите на местната власт. Не съм спирал да имам връзка с моите избиратели, допълни още Богданов. Според него битовата престъпност и миграцията в търсене на работа са само част от проблемите на хората във Враца и Северозападна България.

Богданов не подмина драмата на МБАЛ „Христо Ботев“, като назова проблемите на областната болница. Трябва да се спре течът на средства и да се ограничи политическият натиск към оперативното ръководството на лечебното заведение. Всички управлявали партии от последните години са имали интерес към звено, в което има голям финансов ресурс. Задължения от над 10 милиона лева в болницата показват, че кадруването на политиците не води до нищо добро в здравеопазването, каза още депутатът от ВМРО.

Богданов е на мнение, че т.нар. шпионската афера от последните дни ще се превърне в скандалът на годината. В България от години се води агресивна външна пропаганда. Личното ми мнение е, че тази афера ще промени дипломатическите отношения между България и Русия, каза още той.

Красимир Богданов, който заместник-председател на външната комисия в парламента, коментира още:

Този скандал засяга международните отношения и геополитическата ситуация в региона. За мен лично няма съмнение, че в България от години се води агресивна външна пропаганда, което няма как да не бъде свързано и с парични потоци, което беше заявено днес от трибуната на Народното събрание от отговорни държавни институции.

Богданов каза, че външнополитическият курс на България не подлежи на съмнение. Според него в конкретния случай няма обвинения срещу руската държава, а срещу определи фондации и личности и това не би трябвало да навреди на българо-руските отношения. Въпреки това той прогнозира, че ще има известно охлаждане в отношенията.

Народният представител коментира, че изключването на „Атака“ от „Обединени патриоти“ е било закъсняло и че в последно време партията на Сидеров се е фокусирала основно да критикува своите коалиционни партньори. Той каза, че не изключва решенията в партия „Атака“ да се взимат не в партийната централа и че не приема развяването на руски флагове на техни митинги.

Красимир Богданов допълни:

Това не е нормално като ситуация непрекъснато да плюеш своите партньори. Аз не чух в тези две години нито една дума от устата на господин Сидеров по отношение на един традиционен наш противник - Движението за права и свободи, срещу опозицията или срещу някои недобри управленски решения на по-голямата партия в коалицията - ГЕРБ. Неговите усилия бяха съсредоточени само срещу ВМРО и НФСБ.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *