Красимир Богданов: Повишаването на доходите е основен приоритет за правителството

Красимир Богданов: Повишаването на доходите е основен приоритет за правителството

11 юли 2018  |   0 коментара

Реалистично ли е да се повишат чувствително доходите в България? КНСБ настоява за нова политика на доходите през следващите 4 години и заплатите да се увеличават с 12 до 15% годишно. 

Темата коментира в ефира на БНР – радио Видин врачанският народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

В момента покупателната способност на българите е повече от два пъти по-ниска от средната за Европейския съюз. Повишаването на доходите е основен приоритет за правителството, категоричен е Богданов.

Политиката, която „Обединени патриоти" наложиха още в началото на този мандат и един от нашите основни приоритети - повишаването на доходите, продължава и през настоящата година. Надяваме се, че ще залегне и в новия бюджет за 2019 година, заяви депутатът.

Той обясни, че през изминалата година са отпуснати сериозни средства за повишаване на заплатите в сектор „Сигурност“. С 25% е увеличен размерът на минималната пенсия. Богданов напомни също, че при разглеждането на Закона за училищното и предучилищно възпитание от ВМРО първи са поставили въпроса за сериозно увеличение на учителските заплати. Сега, когато Патриотите участват във властта, като приоритет бе изведено образованието и се случи увеличението на заплатите в сектора.

Обединени патриоти ще настояват освен рутинното, предвидено ежегодно увеличение, при ставката за пенсиите да бъде заложен по-голям процент. От думите му стана ясно, че се работи и по отношение на инвалидните пенсии – има предложение за ревизия на ТЕЛК-решенията, за да се изчистят фалшивите. Така ще се освободи ресурс, за да бъдат сериозно увеличени средствата за останалите пенсии, включително инвалидните.

Настояваме за допълнителни възможности за повишаване на доходите. На коалиционен съвет с ГЕРБ Обединените патриоти са изразили мнение, че гледат на бюджета за догодина като такъв, който да допринесе за повишаване на доходите на хората. Отделно от това Богданов спомена бюджетната прогноза до края на мандата, в която е заложено поетапно повишаване на доходите.

Имаме икономически растеж и Брутният вътрешен продукт се повишава с около 5 млрд. на година. Нашето настояване е тези средства да бъдат насочени именно към социалната политика, доходите и повишаване на минималната работна заплата, каза още народният представител от ВМРО Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *