Красимир Богданов: Не правим извънредно законодателство за хората по етнически принцип, то ще важи за всички

Красимир Богданов: Не правим извънредно законодателство за хората по етнически принцип, то ще важи за всички

10 февруари 2019  |   0 коментара

Според депутата, от много отдавна е била нужна подобна стратегия за интеграция на циганското общество в България

Проблем съществува отдавна с несъстоялата се циганска интеграция. В резултат милиони левове бяха изхарчени, а имаме все по-голяма дезинтеграция на циганския етнос и все по-богати цигански барони. Ако се върнем назад във времето ще видим, че ВМРО винаги е отстоявала своето мнение, че са нужни незабавни мерки за интеграция. Не изключваме себе си от проблема, но ето, че се предлагат конкретни решения, категорично заяви народният представител от ВМРО Красимир Богданов в предаването „България сутрин“ по България ОН ЕР.

По думите му, предлагането на тази концепция за интеграцията на циганите не е предизборен ход, защото на Красимир Каракачанов не му предстоят избори.

От ДПС не сме очаквали нищо по-различно от сегашното им говорене. Те са едни от най-активните по време на избори в циганските махали и обикновено вотът за тях там е най-висок, посредством купените гласове, каза депутатът от ВМРО, коментирайки негативното отношение на тази партия към предложените от Каракачанов мерки.

Отдавна имаше нужда от такава концепция, това е очевидно. Тази концепция представлява система от мерки, които са свързани с административни уредби, с изпълнение на сегашното законодателство и промени на закони, които в момента не работят, обясни Богданов.

На вицепремиера Каракачанов не му предстоят избори в настоящата година. След европейските избори и местните той ще продължава да си бъде вицепремиер и хората очакват изпълнение на тази програма, така че той носи отговорност с цялата тежест на институцията, която представлява, допълни народният представител.

Ние тръгваме сега да решаваме проблема с незаконното строителство, а е много по-лесно той да се реши в зародиш. Всеки един кмет, всяка една институция носи отговорност относно „поникването“ на бараки на празни парцели. Това всичко може да бъде предотвратено в самото начало, а ние сега сме изправени пред свършения факт да трябва да се търси отговорност за готови сгради. Защо трябва да има двоен стандарт в България? Една част от българското общество да носи отговорност, а другата да не носи, категоричен бе Богданов.

Не виждам нищо дискриминационно в концепцията. Има определена фокус група – несоциализираният цигански елемент. Това не означава, че когато концепцията бъде облечена в законодателна форма, тя няма да важи за всички български граждани. Ние не правим извънредно законодателство за хората по етнически принцип, ние го правим за всички, сподели Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *