Красимир Богданов: Не е дискриминация да дадеш безплатен шанс на родителите да прекъсват нежелана бременност

Красимир Богданов: Не е дискриминация да дадеш безплатен шанс на родителите да прекъсват нежелана бременност

28 март 2019  |   0 коментара

Не е предизборно повдигането на темата, защото ние от дълги години я обсъждаме и сме предприели редица действия.

Това каза пред БНР Красимир Богданов - депутат от ВМРО, в коментар относно предлаганата от вицепремиера концепция срещу циганизаицята.

По думите му, много от проблемите касаят местната власт, но е необходима сериозна държавна политика - с административни мерки и промяна в законодателството. В предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ той уточни, че е необходим регистър на всички жилища във всички общини - законни ли са, имат ли добри битови условия.

Този въпрос не търпи отлагане и тези действия са спешни. Имаше съгласувателни писма до всички министерства и те са изпратили своите забележки. Предстои със съответните корекции да бъде разгледана концепцията в Министерски съвет, обясни депутатът.

Богданов каза, че има нужда от по-голямо съгласуване с местната власт. Много от темите касаят местното самоуправление – незаконни постройки, по-строгите наказания за родителите, които пречат на децата си да ходят на училище и пр.

Интеграцията на несоциализираната циганска общност става чрез административни мерки, върховенство на закона и промяна в законодателството. Ето виждаме, че дори ГЕРБ започнаха с изпълнението на концепцията на Каракачанов, което касае социалното осигуряване и спирането на детските, при спиране от училище, сподели Красимир Богданов.

Трябва да бъде направен регистър на всички жилища във всички общини, където има гета и да се провери кои са законни и кои не. Разбира се, и кои са опасни и нямат условията за отглеждане на деца. Също така не мисля, че е проява на дискриминация да дадеш безплатен шанс на родителите да прекъсват нежелана бременност. Това е държавна политика. Никой не го превръща в задължение, категоричен бе Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *