Красимир Богданов: Нека не се компрометира идеята за българско гражданство за сънародниците ни зад граница

14 май 2020  |   0 коментара

Ние от Обединени патриоти подписахме доклада и сме изтъкнали,  че трябва да се направят законодателни промени, заяви в свое изказване в парламента  народният представител от ВМРО Красимир Богданов. Днес Народното събрание прие доклада на временната комисия за проучване на всички факти и твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани, в която Богданов бе член на комисията.

Единственото лице, отказало да се яви на изслушванията на комисията по темата, е Катя Матева – бивш служител на правосъдното министерство, която е автор на публикациите за престъпните схеми с гражданството. Скандални разкрития, няма, не се и потвърдиха и от разследването и работата на комисията, каза Богданов.

Ако има хиляди молби за гражданство, няма как те да бъдат изпълнени в срок, каза още Красимир Богданов. Той заяви, че трябва да се подсилят съответните звена в Агенцията за българите в чужбина.

Нека не компрометираме идеята всеки един, роден като българин, независимо къде живее – в границите на днешна България или в Северна Македония, Албания, Косово, Сърбия, Украйна  Румъния, Молдова, да има правото не да придобива, ада възвръща своето българско гражданство. Това са наши сънародници, това са наши братя и сестри, които не са по-малко българи от нас. Дори заради десетилетните битки за запазване на българския характер, българския език, българската култура у тези хора, те са формирали по-силно българското самосъзнание, отколкото живеещите в пределите на Република България , заяви Богданов.

Нека скандалите и опитите за медийни скандали, за компрометиране на идеята не влияят на нас, народните представители, защото България е там, където има дори и един българин и ние сме длъжни да се грижим за нашите сънародници, каза в заключение депутатът от ВМРО.

Вижте цялото изказване на Богданов във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *