Красимир Богданов: Заради ниския стандарт на живот ДПС може да превърне Северозапада в своя крепост

Красимир Богданов: Заради ниския стандарт на живот ДПС може да превърне Северозапада в своя крепост

21 юни 2019  |   0 коментара

Трябва да бъде преодолян големият дисбаланс между Северозапада и другите региони в България.

Това заяви врачанският депутат от ВМРО Красимир Богданов в предаването „В мрежата“ по България 24.

Този хубав български край трябва да бъде възроден, който преди време беше един от най-богатите с много заети в различни видове дейности. За съжаление в последните 30 години северозападните райони в България започнаха да изостават сериозно от други райони. Има и обективни причини, но има и грешки, коментира той и даде пример със затварянето на предприятия като „Химко – Враца“. То беше едно от най-големите в света торово предприятие, вече не съществува, което пък доведе постепенно до упадък на икономиката, допълни Богданов.

Народният представител изрази надеждата, че ще бъдат преодолени срещаните трудности в опитите да бъде възроден районът. Надявам се с времето и с усилията на държавата и на местната власт, с помощта и на нас, като народнит представители, да бъде преодолян този голям дисбаланс между Северозапада и други краища на България, посочи той.

Богданов коментира и добрия изборен резултат на евроизборите за Движението за права и свободи в този регион. Във Врачанско нито има турци, нито има голям процент цигани, но се говори, че това е станало с купени гласове на българи:

За мен няма съмнение какъв е начинът, по който ДПС печели гласове електорат в тези краища на България. Досега винаги са се възползвали от манипулативни и нечестни прийоми. Самият аз съм свидетел в годините назад как тълпи от хора – представители на циганския етнос, се редят пред офиса на ДПС във Враца и чакат нещо си… То е ясно какво.

Красимир Богданов информира, че е подавал по повода редица сигнали и до МВР и до Районната избирателна комисия, но до сериозни последствия за ДПС не се е стигало.

Всяка партия в България има право да развива своята дейност, но съгласно Конституцията и законите в държавата. Не може да се работи по подобен начин. Купуването на гласове е престъпление, но явно държавата не обръща достатъчно внимание на такива случаи, коментира той.

Според него, изхождайки от резултатите на последните евроизбори, нещата са дори по-тревожни – ДПС прави опит да превърне Северозападна България в своя крепост. Предвид ниския стандарт на живот в региона Движението се опитва да превърне района в свой източник на гласове, заяви народният представител от ВМРО.

Купуването на гласове обезсмисля работата на политически формации, които по честен и нормален начин – чрез идейно убеждение, се опитват да печелят своите привърженици, посочи още той.

Мнението му е, че висока избирателна активност, ще намали влиянието на купения вот.

Целия разговор в студиото на България 24 с депутата от ВМРО Красимир Богданов вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *