Красимир Богданов: Законът за българското гражданство, предложен от ГЕРБ и ДПС, крие много опасности

27 февруари 2020  |   0 коментара

В ефира на България 24 депутатът от ВМРО Красимир Богданов коментира сблъсъците в последните седмици между ВМРО и ГЕРБ, след които се стигна до изявленията на министъра на екологията Емил Димитров, че е готов да подаде оставка и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, че търпението е свършило и така повече не може.

По думите на депутата показните арести с въоръжени спецчасти на кадри на ВМРО, при които няма доказателства, не са случайни. Той изнесе други случаи на злоупотреба с власт, които никой не разследва.

Красимир Богданов изясни опасностите, които грозят България от приетия на първо четене документ за СЕТА, както и предстоящите промени в закона за българското гражданство, предложени от ГЕРБ и ДПС.

Според него тези промени ще попречат на много хора с българско самосъзнание да получат гражданство, автоматично ще признаят македонския език, а 5 милиона наследници на български турци, които са се изселили десетилетия назад и които са родени в Турция, ще могат отново да станат „българи“. Според депутата ГЕРБ и ДПС действително на много места кадруват и управляват заедно.

На въпроса на водещата Светослава Рудолф дали ВМРО ще остане още в коалицията с ГЕРБ, Красимир Богданов отговори, че това сега ще зависи от поведението и коректността на ГЕРБ.

Когато обещаваш нещо, то не трябва да е за да заблудиш хората, за да им вземеш гласовете, а трябва да го изпълниш. Ние винаги сме били принципни и коректни, и когато гласуваме нещоу което е част от управленската програма, няма как да се отметнем от обещаното, декларира Богданов.

Но със съжаление констатира, че за сметка на това на Патриотите се отговаря със задкулисни договорки с ДПС и други подобни. Когато партньори извършват някаква обща работа, има критична маса на доверие, която не бива да бъде превишавана. Оттук нататък всичко зависи от лоялността на ГЕРБ и коректността им към Обединени патриоти и обещанията, които сме дали, посочи народният представител от ВМРО.

Цялото предаване „Точка на кипене“ с участието на Красимир Богданов проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *