Красимир Богданов в защита на България в Съвета на Европа

Красимир Богданов в защита на България в Съвета на Европа

28 юни 2019  |   0 коментара

Българският депутат гласува против Истанбулската конвенция, Съветът все пак я подкрепи

През вчерашния ден в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа бе гледан доклада за постмониторинга на България. Наскоро избраният член на Комисията по мониторинг на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Красимир Богданов защити България чрез своята позиция, защото е било нагнетено, че в България се нарушават религиозните, етнически и политически права на турци и македонци, както и че се използвал език на омразата.

За огромно съжаление постмониторингът на България не мина заради два гласа и не успя да отпадне. Уж приятелски държави на ни подкрепиха, но ние помним, казва депутатът от ВМРО.

Ето и пълния текст от Фейсбук страницата на Богданов:

Уважаеми приятели, днес в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа беше гледан докладът за постмониторинга на България. Всъщност, с въпросния доклад се внушават твърдения, че в България се нарушават религиозните, етническите и политическите права на цигани, турци и македонци, че срещу тях се използвал и език на омразата.

След като запознах групата на Европейските консерватори с българското предложение за отпадане на наблюдението над страната ни, бях натоварен със задачата да представя позицията на консерваторите в пленарната зала на ПАСЕ.

В изказването си опровергах неверните и злепоставящи страната ни твърдения и заявих, че в България се спазват всички демократични права, на всеки един човек. Специално внимание обърнах на „македонския въпрос“ и посочих, че у нас няма негативно отношение към „македонците“. Изтъкнах, че самият аз съм представител на ВМРО (Вътрешна македонска революционна организация), която участва в управлението на България и че освен това, на семейно ниво всички българи и македонци са най-близки кръвни роднини.

За съжаление, въпреки силната защита от страна на нашата делегация, предложението ни постмониторингът на България да отпадне, не мина само с два гласа. Жалко, че представителите на уж приятелски държави не ни подкрепиха. Но ние помним!

Другият „велик“ грях, който ни приписватq е, че не сме приели Истанбулската конвенция.

По резолюцията, с която се препоръчва на страните, които не са я ратифицирали, незабавно да го направят, бях един от тримата, измежду всички членове на ПАСЕ, които гласуваха „против“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *