Красимир Богданов: Винаги сме искали да има таван на субсидията

Красимир Богданов: Винаги сме искали да има таван на субсидията

05 юни 2020  |   0 коментара

Предложението ни да има таван на субсидиите беше внесено в края на 2019 г. Гледането му се забави поради извънредното положение. На Коалиционен съвет обсъдихме с партньорите ни, че въпросът е важен за цялата политическа система и трябва да бъде взето мнението на всички участници в политическия процес. Затова се съгласихме да оттеглим нашето предложение, да бъде съставена работна група, която да обсъди всички възможни варианти и предложения в тази посока. Винаги сме били съгласни да има таван на субсидията. Смятаме, че средствата, които държавата дава за партиите, трябва да бъдат за политическа дейност. Те не трябва да бъдат насочени за закупуване на коли, имоти или други придобивки, които нямат общо с политиката.

Така депутатът от ВМРО Красимир Богданов коментира отпадането на идеята да се гледа в пленарна зала в сряда предложението да има таван за субсидиите на партиите. По думите му от ВМРО продължава да настоява за забрана на физическите и юридически лица да финансират партиите.

В ефира на предаването  „Плюс-минус. Коментарът след новините“ по НОВА той коментира и икономическите мерки, които бяха предприети заради епидемията у нас.

Хотелиерите и ресторантьорите понесоха огромни щети. Това е сериозен удар върху българския туризъм. Ако не се вземат мерки, обричаме не само този сезон, но и следващия на фалит, каза Богданов. 

На въпроса относно предложението на ВМРО - 24 май да се нарича Ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, депутатът подчерта, че МОН подкрепя проекта им.

Историческата истина изисква да кажем, че славянска писменост няма. Поне половината от славянските народи не пишат на кирилица, а глаголицата отдавна е загубила своите функции, заключи Красимир Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *