Красимир Богданов: България няма да подкрепи пакта за миграция на срещата в Мароко

Красимир Богданов: България няма да подкрепи пакта за миграция на срещата в Мароко

15 ноември 2018  |   0 коментара

България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграция на срещата в Мароко през декември, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на Комисията по външна политика Красимир Богданов – депутат от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“.

Разяснението той направи във връзка с публикации след вчерашното съвместно заседание на външната и вътрешната комисия в НС, в които пише, че позицията на правителството все още не е уточнена, предава БТА.

Богданов припомни, че решението да останем извън пакта е взето на коалиционния съвет в понеделник. Той поясни, че самият документ няма задължителен характер, а по-скоро дава насоки на страните, които се присъединят към него.

Ние сме зона, която се намира в един от най-невралгичните райони на света, заедно с Гърция и Кипър в известна степен сме подложени на мигрантски натиск, подчерта заместник-председателят на външната комисия.

Затова, посочи той, от ВМРО категорично заявихме, че няма да подкрепим този пакт, който създава условия за коридори, трасета за нелегални мигранти, в същото време поражда задължения, които много биха навредили на социалната система в България. Нито икономически, нито политически можем да си позволим такъв риск, категоричен е Богданов.

Патриотът подчерта, че разграничаването ни от документа няма по никакъв начин да повлияе на българската миграция на запад. По никакъв начин нашето неприсъединяване няма да повлияе на техния начин на живот и възможностите да пребивават в страните, в които вече са или биха отишли, обясни той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *