Краваров: Вече не се купуват гласове, а цели комисии

09 ноември 2015  |   0 коментара

Такива избори досега не е имало, категоричен е бившият кмет на Банско

Преправяни и неподписани протоколи, изготвяне на нови протоколи и изборен туризъм опорочиха местните избори в Банско. Това заяви пред журналисти кандидатът за кмет на курортния град Александър Краваров. Той е заместник-председател на ВМРО, бивш кмет и бе издигнат от широката коалиция „Заедно за община Банско“. На местните избори за него гласуваха 18.81% от банскалии.

Заедно с Лазар Захов – кандидат за кмет на Банско от Реформаторския блок, внесоха жалба в Административния съд в Благоевград. Те поискаха касиране на вота в общината заради съмнения за закононарушения.

Настояваме за ръчно преброяване на бюлетините не само на изборите за кмет, но и за Общински съвет. Ще бъдем удовлетворени, когато бъде спазен законът. Ние не искаме да спечелим на всяка цена, искаме истината да излезе наяве, коментира Краваров.

Той увери, че е оптимист за изхода от делото, но предупреди, че ако Административният съд в Благоевград не уважи искането за касиране, ще последва обжалване пред по-горна инстанция, а при нужда и в съдилища извън страната.

Някои хора в Банско си мислят, че по време на избори могат да правят каквото си искат – да купуват гласове, да заплашват хората, да късат плакати на опоненти, да чупят витрини на партийни клубове. Изобщо при тях това си е в реда на нещата, допълни Александър Краваров, визирайки предизборния щаб и кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Георги Икономов, който спечели вота с едва 55 гласа разлика.

От „Заедно за община Банско“ имали информация за над 150 недействителни бюлетини, признати в полза на Икономов.

В Банско гласуваха около 90 македонци, бяха докарани и цигани от Стара Загора и Велинград, които гласуваха по селата. В село Кремен, където имахме с 5-6 гласа по-малко от ГЕРБ, имаше 32-ма избиратели от други населени места. Същата беше ситуацията във Филипово и Обидим, съобщи Краваров.

Според него подобни избори досега не са провеждани в страната, като нарушенията навсякъде са едни и същи – поправяне и смяна на протоколи.

Вече не се купуват избиратели, купуват се цели секционни комисии, подчерта бившият управник на курортния град.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *