Контрера: Традициите в разрез със закона трябва да бъдат изкоренявани

Контрера: Традициите в разрез със закона трябва да бъдат изкоренявани

11 януари 2017  |   0 коментара

Професия „циганин“ в България категорично има. Това заяви в студиото на „Добро утро, българи“ в ефира на телевизия АЛФА Карлос Контрера, общински съветник в столицата и председател на групата „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“.

Повод за дискусията бе организираният от партия ДРОМ протест срещу позицията на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки срещу практиката деца да раждат деца, превърнала се в традиция сред циганите.

Колкото и цигански барони като депутатът от ДПС и лидер на ДРОМ Илия Илиев да скачат и да насочват към себе си медийното внимание, обществото е напълно наясно, че в циганските гета и махали има една особена категория хора, които второ-трето десетилетие от своето раждане не са пипвали работа. Хора, които живеят на социални помощи, издържат се от кражби, престъпления, обясни Контрера.

Наред със социалното явление на професия „циганин“ стои въпросът и за фабриките за деца, допълни патриотът, припомняйки за десетките случаи на продадени зад граница деца.

Широкомащабно разследване в Гърция доказа, че българските цигани търгуват своите деца като животни, заяви още той.

По думите на Контрера друг аспект на проблема е и поголовната битова циганска престъпност.

Сред елементите на професията „циганин“ са джебчийството и проституцията, затова неслучайно през първите години на свободното предвижване от България към Западна Европа редица държави пропищяха от българските цигани.

Всяка традиция, която в разрез със законодателството, трябва да бъде забранена и изкоренена, категоричен бе Карлос Контрера във връзка с практиката деца да раждат деца.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *