Контрера: С циганите имаме еднакви права, те не искат да се социализират

24 март 2016  |   0 коментара

Незаконно гето в столичния кв. „Баталова воденица“, район „Възраждане“, провокира остър спор в сутрешния блок на БТВ

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера бе категоричен, че живеещите в съседство са подложени на постоянен терор и общината и полицията трябва да им помогнат. Той информира, че и към момента се изграждат незаконни постройки във формиралото се гето.

В квартала има незаконни магазини, отглеждат се кучета за боеве, кипи незаконна икономическа дейност, допълни Контрера, който е и председател на групата „Патриоти за София“ в Общинския съвет.

Той репликира народния представител от ДПС Александър Методиев, известен като Бат‘ Сали, твърдящ, че държавата не създава равни условия за циганите.

Държавата прави едно и също за всички граждани, а циганите просто не искат да се социализират, защото така им отърва. Държавата е еднаква за всички, но циганите, като живеещите в това гето, са привилегировани. Защо са се самонастанили? Държавата да се намеси и да премахне незаконните постройки, възмути се Контрера.

През април 2012 г. Европейският съд в Страсбург осъди България за действията на Столичната община по изселването на циганите от незаконното гето „Баталова воденица“ и събаряне на постройките. Това предизвика недоволството на ВМРО, тъй като се защитава правото на циганите безнаказано да нарушават законодателството. Лидерът на партията Красимир Каракачанов и тогавашният столичен общински съветник Ангел Джамбазки призоваха Европейският съд да си изгради незаконно циганско гето в заседателната зала, след като не виждат нищо нередно в циганското своеволие.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *