Контрера: Гей парадът е шествие на войнстващ ексхибиционизъм

Контрера: Гей парадът е шествие на войнстващ ексхибиционизъм

09 юни 2017  |   0 коментара

Председателят на политическа група „Патриоти за София - ВМРО и АТАКА“ Карлос Контрера направи остро изказване на сесията на Столичния общински съвет в четвъртък по повод провеждането на „София прайд“ в събота.

Крайно време е да спрат да ни занимават със себе си и да разберат, че това не е желано от българското общество. Да спрат да ни натрапват гей ценности, които дори не могат да бъдат обяснени дори от самите организатори на „София Прайд“. Защо всички против парада трябва да бъдат наричани подлоги, нацисти и фашисти? Това не е шествие за права, защото организаторите сами отказаха публичен дебат. До момента и участници, и организатори публично показват, че са с елементарно мислене, защото те не приемат, че в българското общество има хора, които не ги харесват. Ето защо не е нормално да принуждават кметът на София да участва в „София Прайд“, каза Контрера.

Общинският съветник от ВМРО репликира Марта Георгиева (ДСБ), която призова СОС да подкрепи гей парада и всички съветници заедно с кмета на общината да отидат и на самия парад. Според него е абсурдно да се вменява задължение на кмета на Столична община да подкрепя гей парада, било скандално да се принуждава кметът, въпреки волята си, да ходи на въпросния парад.

Карлос Контрера определи организаторите на парада не като борци за права, а като техния антипод - тоталитаристи. Аргумент в тази насока е, че те отказват да водят публичен дебат с противниците на гей парада дали да има или да няма парад.

Според съветника от ВМРО гей парадът е шествие на войнстващ ексхибиционизъм в нарушение на разбиранията за нормалност на българското общество.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *