Контрера представя приоритетите на ВМРО за сигурността в София

Контрера представя приоритетите на ВМРО за сигурността в София

17 ноември 2015  |   0 коментара

Приоритетите в сектора на сигурността в столицата трябва да бъдат спешно преформулирани. София се нуждае от нов, много по-енергичен и твърд подход в сферата на обществения ред и сигурността. Към момента има значителни пропуски, като редица проблеми са останали без решения.

Това е позицията на общинския съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София” Карлос Контрера, който беше избран за заместник-председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Убеден съм, че що се отнася до сигурността, особено с оглед на събитията тази година и в България, и в редица други държави в Европа, има неща, които спешно трябва да бъдат поправени като политики, начин и методи на действие. Видно е, че трудно се нагаждаме към новата ситуация и бруталните реалности. Опитваме се със стари средства да решаваме нови проблеми. Виждаме резултата – Франция не си взе поука и си изпати, със сигурност не за последно, заявява Контрера.

Мнението на съветника от ВМРО е, че в София предизвикателствата са много по-големи. На първо място стои въпросът с нелегалните имигранти – никой няма ясна и точна представа колко са те на територията на общината, откъде са, къде живеят и с какво се занимават. Това трябва да се промени и е работа както на СДВР, така и на ресорните администрации. Нещо повече – всички тези хостели, хотели, търговски обекти, които имат вземане-даване с нелегалните имигранти трябва да третираме като съмнителни и потенциално опасни и там да има непрекъснат контрол.

Според Контрера трите центъра за настаняване на нелегални имигранти трябва да бъдат затворени. Колкото по-скоро, толкова по-добре, казва той.

В програмната декларация, които бе представена от името на групата „Патриоти за София“ на първата сесия на Столичния общински съвет, ясно и точно е представено виждането, че незаконните постройки в гетата трябва да бъдат премахнати. Според патриотите циганските махали са криминогенни зони, където трябва да се сложи ред      , за да спре тормозът, който понасят живеещите в близост граждани.

Ключовите въпроси за сигурността в София, които в най-кратки срокове трябва да бъдат разрешени, са видеонаблюдението, обхвата му, разширяването на зоните му, увеличаването на числеността и активността на „Общинска полиция”, решаването с помощта на Столична община на редица материално-технически въпроси, които да подобрят работата на СДВР и „Общинска полиция”.

Според Карлос Контрера случилото се в Париж е логичен резултат от глупавата либерална политика, от сгрешения обществен модел, който за съжаление се привнася и в България.

Мултикултурният модел доказа своята тотална сбърканост. Политиката на толерантност и измислени ценности фалира. Поради тази причина сега вече войната се води вътре в Европа – от хора, които идват тук само, за да се ползват от облагите на Европа, но и в същото време да налагат своя модел за общество и държава. Ислямизмът и тероризмът могат да бъдат победени само с твърдост, с категорична политика срещу нелегалната имиграция, ислямския фундаментализъм и социалния паразитизъм, заявява Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *