Контрера: Не ни трябва раздута администрация, а ефективна

Контрера: Не ни трябва раздута администрация, а ефективна

25 февруари 2016  |   1 коментар

Председателят на групата „Патриоти за София – ВМРО и Атака“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера се обяви срещу идеята за увеличаване на щатните бройки към администрациите на районите. Според него няма как райони като „Средец“, „Оборище“, „Изгрев“, „Илинден“ да претендират за увеличаване на щатовете с толкова бройки, колкото са нужни на големите или специфични райони.

Следва текст на коментара на Контрера по точка 1 от дневния ред на заседанието на СОС, която разглежда доклад на кмета Йорданка Фандъкова относно приемане на промени в общата численост и структура на общинската администрация на Столична община и на районните администрации на СО.

В интерес на истината предложените изменения в промяната на структурата и числеността на Столична общинска администрация не са толкова мащабни, колкото всички вероятно сме очаквали. Що се отнася до промяната на структурата в районните администрации обаче има някои явни несъответствия между желаното и реалността. Промени в структурата и числеността на столична общинска администрация са добре прецизирани и за повече от тях има добра логика, което няма как да не бъде казано. Прави впечатление, че като численост сте се съобразили с коментираното още по време на дебата за бюджета, че не бива да допускаме раздуване на администрацията, а да се работи по подобряване на нейната ефективност. За част от предложенията, няма да скрия, съм си мислил и аз като вариант за реформа. С положителна оценка могат да се приемат промените в дирекции „Правно-нормативно обслужване”, „Транспорт”, „Здравеопазване”, направление „Финанси и стопанска дейност”.

По отношение на районите има сериозни забележки към това,което те претендират спрямо реалността. За мен е много интересна логиката райони като „Средец“, „Оборище“, „Изгрев“, „Илинден“ да претендират за увеличаване на щатовете с толкова бройки, колкото са нужни на големите или специфични райони. Някак си не е логично да се иска увеличаване на щата с по три бройки в „Люлин“ и „Средец“, като имаме предвид мащаба, отговорностите и проблемите на районите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *