Контрера: Не искаме гей парад в центъра на столицата

Контрера: Не искаме гей парад в центъра на столицата

13 юни 2016  |   0 коментара

Не желаем провеждането на гей парад в центъра на столицата и множеството софиянци не искат да им се натрапват чужди ценности. Позицията на ВМРО срещу провеждането на такъв парад е устойчива назад в годините. Винаги сме били против провеждането на подобен род мероприятия.

Това заяви общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Съветникът обясни, че начинът на организиране на гей парада и посланията, които отправя, са неприемливи. По думите му това са политически заявки. Признаване на бракове между еднополови или осиновяване на деца от такива двойки е в категоричен разрез с българските традиции. Според Контрера с осъществяването на това шествие – гей парад, се прави опит за налагане на чужди за българското общество ценности.

Карлос Контрера смята, че организаторите на това мероприятие трябва да се съобразят с мнението на болшинството хора, които не искат провеждането на гей парад. Хората не харесват тази показност и не искат да им се натрапва това шествие, каза съветникът.

Контрера влезе в лют спор с представителя на партия ДЕОС Виктор Лилов, който нарече членовете на ВМРО хомофоби. Според патриота не може да си уж борец за права, а в същото време да не уважаваш мнението на останалите, които не са съгласни с теб.

Съветникът от ВМРО обясни, че ще се поиска от кмета на София да не допусне провеждането на гей парад, както и ще се иска от СДВР преосмисляне на сигурността на една такава проява, защото има опасност за обществения ред. Като алтернатива ще посочим вариант това мероприятие да бъде преместено, а не да се провежда в центъра на столицата, допълни Контрера.

Целия разговор по темата вижте във видеото >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *